Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Bergeijk

Gemeente Bergeijk
Burg.Magneestraat 1
5571 HB Bergeijk

Trouwen in Bergeijk

Bergeijk is een gemeente met vele gezichten. Het vele groen en de prachtige natuur trekt veel bruidsparen om ergens buitenaf hun bruiloft te vieren. Maar ook in de bruisende kernen van de gemeente vind je vele mooie locaties om je grote dag te vieren. 

Benieuwd naar alle beschikbare trouwlocaties in Bergeijk? We hebben een handig overzicht voor je gemaakt met alle trouwlocaties in Bergeijk. Dankzij de handige zoekfilters kun je snel selecteren op jullie wensen. Bijvoorbeeld een hotel, of juist een kasteel, of geschikt voor 100+ mensen, ga zo maar door. Voor overige informatie over trouwen in Bergeijk kun je op deze pagina blijven. 

Het is in Bergeijk mogelijk om op elke plek te trouwen. Hebben jullie een prachtige locatie gevonden binnen de gemeentegrenzen die jullie willen omtoveren tot jullie trouwlocatie? Dat kan. Wel moet de locatie aan enkele eisen voldoen. Dit heeft vooral te maken met de veiligheid. Neem hiervoor tijdig contact op met de gemeente. 

Bergeijk is heel goed te bereiken vanuit de campings en vakantieparken in de buurt. Het is heel eenvoudig om een overnachting voor jullie gasten te regelen, zodat ze na de bruiloft niet meer naar huis hoeven te gaan. Op die manier kun je er een feestweekendje van maken. De campings en vakantieparken in Bergeijk bieden veel comfort en gemak. Samen met jullie bruiloftsgasten nog een extra dag genieten van de bruiloft in de vorm van een brunch of lunch samen? Dat kan dankzij de verschillende overnachtingsopties in Bergeijk. 

Hoewel Bergeijk niet erg groot is, zijn er toch meerdere opties met betrekking tot het vieren van jullie bruiloft. Bekijk hiervoor onze pagina met alle trouwlocaties in Bergeijk. Zo kun je trouwen in een kasteel, of in een theater of zelfs in een klooster. Er zijn heel veel gave opties! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag € 292,35
Zaterdag en zondag € 549,35
Aanleveren getuige van de gemeente (per getuige) € 23,40
Wijziging afspraak geregistreerd partnerschap € 21,70
Administratieve omzetting (huw/part) € 16,60
Partnerschapsboekje € 45,70

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation