Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Beekdaelen

Gemeente Beekdaelen
Deweverplein 1
6361 BZ Nuth

Trouwen in Beekdaelen

Trouwen of het laten registreren van een partnerschap is een belangrijke stap in het leven van mensen en ter voorbereiding op die dag wil de gemeente ook haar steentje bijdragen. Een mooie locatie draagt immers bij aan fraaie plaatjes voor uw fotoalbum.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in in Beekdaelen.

Het is bekend dat een trouwdag of de dag van de registratie van uw partnerschap veel organisatiewerk vereist. Onze ambtenaren van de burgerlijke stand dragen zorg voor alle formele zaken en kunnen u helpen uw dag in te vullen zoals u dat wenst. Ik hoop, dat u met deze pagina beter bent voorbereid op een prachtige huwelijksdag. Ik wens u een stralende dag toe in onze gemeente. Veel liefde en geluk op uw gezamenlijke pad!

Afdeling Publieke Dienstverlening Cluster Inwoners

Het vastleggen van de datum 

De datum waarop u wilt trouwen of uw partnerschapsregistratie wil laten vastleggen kunt u een jaar van te voren aangeven. Als u tijdig reserveert is de kans het grootst dat de door u gewenste datum en locatie nog beschikbaar zijn. Ook als u niet in Nuth woont kunt u hier trouwen of uw partnerschap laten registreren.

Buitenlandse documenten

Het kan gebeuren dat u documenten in het buitenland moet opvragen. Vaak moeten deze stukken gelegaliseerd worden en dat kan vaak veel tijd in beslag nemen. Vraag ze dus tijdig op. U moet ze meebrengen als u in ondertrouw gaat. Afhankelijk van de taal waarin de documenten zijn gesteld, kan het nodig zijn de stukken te laten vertalen. Dat moet altijd gebeuren: 1. in Nederland; 2. nadat de stukken zijn gelegaliseerd; 3. door een beëdigd tolk.

De ambtenaar van de burgerlijke stand kan u vertellen welke stukken u nodig hebt.

De getuigen

Bij de huwelijksvoltrekking of de registratie van een partnerschap zijn tenminste twee en ten hoogste vier getuigen nodig. Van de getuigen dient u een kopie van hun legitimatiebewijs (geen rijbewijs) te overleggen.

Gesprek voor het huwelijk

Circa drie weken voor het huwelijk of registratie neemt de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand met u contact op. In een persoonlijk gesprek probeert zij/hij weetjes/aardigheden van u te vernemen die zij/hij kan gebruiken bij uw huwelijksvoltrekking of partnerschapsregsitratie.

De trouwdag 

Op de trouwdag wordt u enkele minuten voor de huwelijksvoltrekking verwacht. U wordt verwelkomd door de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Fotograferen

Fotograferen of filmen is vrij toegestaan mits daardoor de huwelijksvoltrekking niet wordt verstoord.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur in het gemeentehuis € 374,70  
Zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur in het gemeentehuis € 454,95
Maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 22.00 uur op een door de gemeente aangewezen locatie € 374,70   
Zaterdag en zondag van 07.00 uur tot 22.00 uur op een door de gemeente aangewezen locatie € 454,95
Omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk zonder ceremonie € 53,50
Dinsdag om 09.00 of 09.30 uur op het gemeentehuis te Nuth (enkel voor inwoners van de gemeente Beekdaelen) Gratis
Ambtenaar als getuige (optioneel) € 41,95 per getuige
Trouwboekje standaard (optioneel) € 19,00
Trouwboekje luxe (optioneel) € 37,70
Benoemen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand € 79,20

Let op! 

U bent zelf verantwoordelijk voor de reservering en betaling van de externe trouwlocatie.

Indien u een huwelijk na inplanning bij de gemeente wilt annuleren, zal de gemeente € 107,05 in rekening brengen.

Trouwlocaties en trouwambtenaren

De gemeente Beekdalen kent een aantal vaste huwelijkslocaties. U kunt ook op een locatie naar keuze binnen de gemeente Beekdaelen uw huwelijk laten sluiten. Dit heet een vrije locatie. De gemeente Beekdaelen heeft tevens meerdere trouwambtenaren aangewezen die huwelijken mogen voltrekken. U mag zelf aangeven welke trouwambtenaar uw voorkeur heeft. De gemeente zal vervolgens bekijken of deze trouwambtenaar op uw gewenste dag ook beschikbaar is. Kijk voor meer informatie over de trouwlocaties, de trouwambtenaren en de beschikbare data in het digitale huwelijksportaal van de gemeente Beekdaelen. Hier kunt u ook direct de melding van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap doorgeven.

Vaste trouwlocaties gemeente Beekdaelen

Gemeentehuis Nuth
Gemeentehuis Schinnen
Hof van Hulsberg
Kasteel Doenrade
Kasteel Wijnandsrade
Nonke Buusjke
Pingerhoeve
Proeverij “In de Wiesj”
Schinvelderhoeve

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation