Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Baarn

Gemeente Baarn
Stationsweg 18
3743 EN Baarn

Trouwen in Baarn

EEN PRACHTIGE BELEVENIS!

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. De komende tijd gaan jullie voorbereidingen treffen voor de ideale huwelijksdag. Wordt het een groots feest met alles erop en eraan? Of toch liever wat bescheidener met jullie meest naaste familie en vrienden? Waar jullie ook voor kiezen, trouwen in Baarn is een vorstelijke belevenis.

In dit overzicht vind je nuttige informatie voor jullie mooiste dag in Baarn. Bijvoorbeeld over de verschillende prachtige locaties waar jullie kunnen trouwen, zoals de fraaie Trouwzaal van ons recent gerestaureerde gemeentehuis. Daarnaast is er in Baarn de gelegenheid om op een zelfgekozen plek te trouwen.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Baarn.

Voor vragen over de verschillende trouwlocaties en alle andere vragen rond jullie aanstaande huwelijk kunnen jullie terecht bij de medewerkers van de sectie Burgerzaken van de gemeente Baarn. Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek over jullie wensen. Onze medewerkers zijn jullie graag van dienst.

Ik wens jullie alvast een fijne huwelijksdag
en veel geluk in jullie toekomst samen.

Het gemeentehuis

In de trouwzaal van het gemeentehuis, ingang Laanstraat 1, worden de huwelijken voltrokken. Het gebouw dateert uit 1907 en heeft een gevarieerd silhouet. De bouwstijl valt het best te omschrijven als geometrische Jugendstil. Ook de goed bewaard gebleven centrale hal met het trappenhuis is in Jugendstil uitgevoerd. In 2009 is het oude deel van het gemeentehuis gerenoveerd.

Het oude deel van het gemeentehuis is verbonden met een nieuw gedeelte waarin alle gemeentelijke sectoren en afdelingen zijn gehuisvest. De ingang voor het publiek is aan de Stationsweg 18, ook voor u als u een afspraak komt maken of voor huwelijksaangifte komt.

Melding voorgenomen huwelijk

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte registratie meer, maar maakt u een melding van uw voorgenomen huwelijk. De akte van huwelijksaangifte komt hiermee te vervallen.

U kunt de melding rechtstreeks bij de ambtenaar van de burgelijke stand doen van de gemeente waar u gaat trouwen.

De melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap  moet minstens 2 weken en maximaal 1 jaar voor de trouwdatum of datum van de registratie van het partnerschap gedaan zijn. Soms moeten er nog documenten worden ingeleverd, Neemt u daarom een ruimere tijd om de melding te doen.

Buitenlandse documenten

Bent u in het buitenland geboren, heeft u in het buitenland gewoond en/of bezit u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan moet u nog steeds documenten overleggen. Neemt u hiervoor contact op met de medewerkers van team Burgerzaken, (035) 548 16 11.

Ben je nog minderjarig?

In principe kan iemand die jonger is dan 18 jaar niet trouwen. Er zijn een paar uitzonderingen:

Bij zwangerschap of wanneer je kindje al geboren is en één van de partijen 16 of 17 jaar is. Bij zwangerschap moet in ieder geval een doktersverklaring worden overlegd.

De minister van Justitie kan om gewichtige redenen ontheffing verlenen als een van de partijen 17 jaar of jonger is. NB: Let op, dit kan de nodige tijd vergen. Vraag dit dus op tijd aan.

Getuigen

Bij een huwelijk moeten getuigen aanwezig zijn. Minimaal 2 en maximaal 4 personen per bruidspaar. Een getuige moet meerderjarig zijn (ouder dan 18 jaar). Van een getuige moet een afschrift of kopie van zijn/haar paspoort of identiteitskaart worden ingeleverd. Als u geen getuigen heeft, kan de gemeente daar, tegen betaling, voor zorgen (voor de kosten zie tarievenlijst).

Trouwambtenaren

Bij de gemeente Baarn werkt een team enthousiaste trouwambtenaren. Indien u het op prijs stelt kunt u uw voorkeur voor een van deze ambtenaren, bij de huwelijks bespreking kenbaar maken.

Het is gebruikelijk dat u daarna zelf nog nader contact  met hem/haar opneemt. Indien u geen voorkeur voor een van hen heeft zal een van deze ambtenaren contact met u opnemen. In een persoonlijk gesprek met de betreffende ambtenaar kunt u aangeven wat u graag in de toespraak vermeld wilt hebben.

Trouwlocaties

Kasteel de Hooge Vuursche, Feel Good TentEvent, Conferentiecentrum Drakenburg, Landgoed Groot Kievitsdal, Kasteel Groeneveld, Villa Berg en Dal, Oranjerie Soestdijk en Restaurant De Lage Vuursche.

Huisregels

Het strooien van confetti, rijst e.d. op het bordes en in het gemeentehuis is niet toegestaan.
De trouwzaal, noch enige andere ruimte in het gemeentehuis, kan als wacht- of receptieruimte fungeren. De gemeente behoudt zich het recht om in bijzondere gevallen een andere ruimte voor de huwelijksvoltrekking aan te wijzen. De trouw- en volgauto’s (tot een maximum van 4 en mits voorzien van een parkeervergunning) mogen voor en langs een gedeelte van het gemeentehuis worden geparkeerd.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Trouwboekje € 34
Getuigen via de gemeente € 59
Eenmalige benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand € 100
Kosten annuleren huwelijk of geregistreerd partnerschap € 118
Eerste beoordeling bij een verzoek externe locatie € 449
Verklaring van huwelijksbevoegdheid € 25,10

Huwelijk/partnerschap op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur  

Trouwzaal van het gemeentehuis € 465
Trouwkamer van het gemeentehuis € 370
In een bijzonder huis (zie artikel 64 Boek 1 van het BW) € 418

Huwelijk/partnerschap op zaterdag of zondag  

Trouwzaal van het gemeentehuis (aangewezen zaterdagen tussen 9.00 en 14.00 uur) € 624

Huwelijk/partnerschap op externe locatie  

Werkdagen tussen 9.00 en 23.00 uur € 502
Zaterdag of zondag tussen 9.00 en 23.00 uur € 555

Inlichtingen

Voor het maken van een afspraak voor de huwelijksaangifte, voor het afspreken van de datum van het huwelijk of voor meer inlichtingen over de gang van zaken rond de huwelijksvoltrekking, kunt u contact opnemen met de afdeling burgerzaken, telefoonnummer:
(035) 548 17 42 / (035) 548 17 47.

ma.t/m vr.: 08.00-12.00 uur
woe.middag: 13.30-16.00 uur
woe.avond: 18.00-19.30 uur

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation