Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Vermijd dit voedsel voor je trouwdag

Op je bruiloft wil je graag een mooie huid en een frisse uitstraling, maar je wil ook lekker eten en een paar drankjes drinken. Alcohol dehydrateert de huid en sommige etenswaren verergeren dit effect. Blijf goed gehydrateerd en vermijd deze etenswaren in de aanloop naar de bruiloft.

Eet geen zoute snacks

Al maanden eet je gezond om zo optimaal in je jurk te passen, maar op het verlovingsfeest of op de bruiloft zelf laat je je toch verleiden tot een zoute snack. Denk aan een patatje, chips of nootjes. Zoutjes drogen je mond en lichaam uit en creëeren de ideale omgeving voor een kater na een avondje stappen of na een paar drankjes op je bruiloft. Kies liever voor tussendoortjes met veel vocht, zoals watermeloen of komkommerschijfjes.

Is salade een goede bodem?

Hier kunnen we kort over zijn: nee. Alleen salade eten is misschien caloriearm, maar het is beslist geen goede bodem als je weet dat je een paar alcoholische versnaperingen zult nuttigen. Zorg dat er proteïne in je salade zit, bijvoorbeeld in de vorm van kip. Kip wordt langzamer verteerd en daardoor wordt alcohol beter opgenomen. Een ongevulde salade staat gelijk aan drinken op een lege maag. In kip zitten overigens ook nauwelijks calorieën.

Sushi op je bruiloft

Geen slecht woord over sushi, maar de kans is groot dat je jouw visrolletje in de soyasaus dipt voor je ‘m opeet – en soyasaus is zout. Zout droogt uit en in combinatie met alcohol krijg je daarvan een verschrikkelijke kater.

Patatje op je bruiloft

Heerlijk, een patatje op z’n tijd. Bedenk echter dat een laagje vet in je maag niet goed combineert met alcohol. De kans is groot dat je maaginhoud weer omhoog komt als je iets vets zoals patat eet en vervolgens een aantal cocktails of glaasjes bubbels achterover slaat.

Zeer gekruid of heel scherp eten

Als je normaal gesproken al last krijgt van heel sterk gekruid of heel scherp eten, dan kan je je voorstellen dat het ook niet goed gaat als je aangeschoten of dronken bent. Kies je voor een lekkere snack of een paar heerlijke drankjes?

Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation