Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwambtenaar deelt mooie momenten: trouwen in coronatijd

Natuurlijk was het vooral in het begin voor bruidsparen erg schrikken en zoeken naar hoe nu verder... Gaan we de bruiloft toch ondanks alle beperkingen laten doorgaan of verzetten we het feest naar volgend jaar (in de hoop dat er dan coronatechnisch meer mogelijk is).

Huwelijken sluiten onder steeds andere regels

Ik heb de afgelopen maanden weer veel huwelijken mogen sluiten, onder steeds andere regelgeving (van achter een glazenplaat speechen, met maar 10 bruiloftsgasten in de zaal, iedereen op 1.5 meter van elkaar, iedereen een eigen pen om de trouwakte te ondertekenen. Daarna mochten er gelukkig steeds meer gasten bij de huwelijksvoltrekking aanwezig zijn en was iedereen gewend aan de nieuwe coronaregels als je het veilig moest houden tijdens festiviteiten.

En ik moet zeggen: het heeft ook zo zijn voordelen "trouwen in coronatijd"

- Het zijn intiemere ceremonies

- Het gaat echt om de inhoud van jullie liefde voor elkaar en minder om al het uiterlijk vertoon.

- Alleen de mensen die echt belangrijk voor jullie zijn mogen erbij zijn als jullie elkaar het Ja woord gaan geven.

- Je bent gelijk af van de vraag : “Wat doen we met die altijd negatieve sneuneus tante Annie” en “moeten we die drie meiden uit het volleybalteam toch ook niet uit beleefdheid vragen, terwijl je het eigenlijk zulke droeftoeters vindt.

- Trouwen in coronatijd is stukken voordeliger! Het scheelt enorm in prijs: Een feestje voor 30 man of voor 100 man.

- Je hebt veel meer keuze qua locatie, omdat zoveel huwelijksfeesten gecanceld zijn

- Je wordt niet geleefd door al die rijen mensen die de hele dag door aandacht van jullie willen.

- Er is volop tijd om elkaar rustig te spreken en echt contact te maken.

- De mensen die er wel zijn kennen jullie door en door en zij gunnen jullie juist in deze coronaomstandigheden al hun liefde en aandacht! Dus maken jullie er juist een heel intiem mooi feestje van met elkaar. En die positieve betrokkenheid voel je!

Elkaar weer kunnen omhelzen

Wat zal ik blij zijn als we een oplossing hebben voor Corona en alles weer normaal is. Dat we elkaar weer kunnen omhelzen en zoenen. Dat ik de ouders de hand mag schudden om ze te feliciteren. Dat we lekker dichtbij elkaar op de groepsfoto kunnen. Dat er weer volop gezongen gedanst en gefeest mag worden.

Intieme huwelijksceremonie

Maar toch is er ook iets voor te zeggen. Om juist nu, in deze coronatijd te gaan trouwen!! Ik heb zeer speciale mooie zeer intieme huwelijken mogen sluiten, vooral in deze coronatijd!
Geschreven door trouwambtenaar Marian van Veluwen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation