Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Tips voor de perfecte bruiloftsoutfit

Na het gevoel van vreugde is stress vaak iets wat opkomt als een uitnodiging voor een huwelijk in de bus ligt. Stress om die ene perfecte outfit te vinden. Als vrouw sta je soms voor een waar dilemma.

De gepaste outfit voor de gasten

Een bruiloft vereist altijd een gepaste outfit maar het moet natuurlijk ook comfortabel zijn en nog belangrijker, je wilt niet dat iemand hetzelfde aan heeft. Personal shopper Suzi Vasques Dias geeft tips bij het kiezen van de perfecte outfit:

De jurk

Een traditionele jurk is altijd goed. Kies wel voor een model dat bij je figuur past en laat die te spannende en glanzende jurk maar achterwege. Vindt de bruiloft plaats op een zonnige zomerdag in de buitenlucht, is het mogelijk om een korter cocktailjurkje in vrolijke kleuren aan te trekken. Houd altijd rekening met het huwelijkspaar en hun wensen, uit de toon vallen op zo een evenement is niet wenselijk.

Het pak

Voor wie zich niet comfortabel voelt in een jurk is er de mogelijkheid om te kiezen voor een vrouwelijk kostuum. Tenzij de dresscode expliciet zwart vereist, zou ik kiezen voor een zachte en neutrale kleur. Een korte blazer doet bovendien je taille beter uitkomen.

De schoenen

Het juiste paar schoenen maakt de outfit af. Een paar mooie pumps staat goed onder elke jurk, maar denk eraan dat je een hele dag of avond plezier wilt maken. Wanneer je voor de gelegenheid nieuwe schoenen aanschaft vergeet deze dan zeker niet op voorhand in te lopen. Het is ook altijd handig een extra paar platte ballerina's in je tas te stoppen.

De juiste kleur

Effen en donkere kleuren zijn het best voor een avondlijke bruiloft. Indien het feest overdag plaatsvindt kun je gerust ook kiezen voor een kleurrijke jurk met print. De gouden regel is steeds: laat de witte jurk voor de bruid.

Handtas

Een kleine tas zoals een clutch maakt de outfit verfijnd. Probeer grote handtassen te vermijden omdat ze een lompe indruk kunnen geven. Een klein schoudertasje kan ook als je een cocktailjurkje draagt.

Juwelen

Is de stijl van de bruiloft klassiek en strak, dan kun je het beste gaan voor zilveren en gouden juwelen. Lijkt de bruiloft wat hipper en modern, dan kun je gerust je statement ketting en je grote horloge uitkiezen.

Accessoires

Afhankelijk van de plaats en het type bruiloft kun je je outfit afwerken met accessoires zoals een hoed of sjaal. Let wel op: less is more. Het kan al snel te veel worden.

Make-up

Zoals elke vrouw weet moet de make-up passen bij de outfit en uiteraard bij je huidskleur en ogen. Overdag kun je het beste gaan voor frisse en minimale make-up. Naar de avond toe kunnen de ogen en lippen wat zwaarder geaccentueerd worden. Vergeet ook de zonnebescherming niet als jullie de dag buiten doorbrengen.

Omstandigheden

Wat je aantrekt hangt uiteraard steeds af van het seizoen, het weer en wat het bruidspaar zelf verwacht van haar gasten. Hou naast de tips steeds in het achterhoofd dat je altijd moet dragen waar je jezelf goed in voelt. Als je je fijn voelt in je kleding, zul je dit ook uitstralen en er beter uitzien.

Wil je meer weten over Suzi? Kijk op personalshopper.nl

Tekst: Suzi Vasquez Diaz

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation