Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Oeps!

Als trouwambtenaar maak je natuurlijk heel wat mee en kom je op de mooiste plaatsen. Onlangs had ik een huwelijk in een prachtig kasteeltje vlak bij huis. Dat dit vlak bij huis was kwam heel, heel goed van pas.

bruidsmeisjes_paars_kinderen
Ik zorg er als trouwambtenaar altijd voor dat ik ruim op tijd ben om alvast een praatje te maken met ouders, getuigen en andere familieleden en natuurlijk om nog even te kletsen met het bruidspaar. Een minuut of 10 voor de huwelijksvoltrekking stond ik met het bruidspaar in een aparte kamer. De vader van de bruid was er ook, hij zou haar weggeven en de moeder van de bruidegom hielp nog met de kinderen van het bruidspaar, zij zou ze meenemen naar de trouwzaal. De bruidegom bukte om zijn jongste dochter (1,5) nog een dikke kus te geven en wij hoorden allemaal een scheurend geluid. Was het het jurkje van zijn dochter of zijn broek, ik kon het nog niet zien. Sh….., ik ben uit mijn broek gescheurd zei de bruidegom! Oh, laat eens kijken? Echt vanaf de kruisnaad tot en met de broek band helemaal open gescheurd. Jeetje, wat nu. Wie heeft er naald en draad? Dat werd al snel gebracht maar zo’n grote scheur zet je ook niet een, twee drie weer in elkaar. “Bruidegom, ga eens rechtop staan?” vroeg ik. Hij had overigens een zwarte boxer onder zijn donkere broek en zijn colbert was vrij lang. Dus het advies was: “Gewoon recht op blijven staan en met het gezicht naar de gasten toe, dan ziet niemand dat je helemaal uit je broek bent gescheurd”. Ik woon hier vlak bij, ik zal dan, na de ceremonie, je broek onder de naaimachine leggen en hem voor je maken. Ik ben natuurlijk geen echte coupeuse maar als het gat maar dicht zit. De bruidegom had gelukkig een spijkerbroek bij zich en voor het diner heeft hij deze aangetrokken. Aan tafel zag je toch alleen zijn jasje. Ik thuis snel zijn broek gemaakt en als een haas weer teruggebracht zodat de bruidegom deze weer aan kon trekken.

oeps
Tijdens de huwelijksvoltrekking heeft niemand er wat van gezien, de bruidegom heeft ook nog alle foto’s gemaakt met familie en is keurig recht op blijven staan met het gezicht naar de gasten toe. Was waarschijnlijk allemaal wel wat luchtig voor hem! Op dat moment konden we er natuurlijk niet om lachen. Toen ik mijn belevenissen ’s avonds aan mijn vriendinnen vertelde kwamen die niet meer bij van het lachen! Oh, Jacomien, dan heb je de bruidegom genaaid! Haha. Z’n broek dan welteverstaan.

dansen_bruidspaar_paars
Ondanks het kleine incident heb ik met volle teugen van deze prachtige huwelijksvoltrekking genoten! Jullie kunnen de reacties van andere bruidsparen nalezen op mijn website:  vanvertrouwen.nl.

trouwambtenaar in de talen Frans, Duits, Spaans, Engels en Nederlands.

Geschreven door Jacomien Valk-Zevenbergen van ver Trouwen.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation