Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Zuidplas

Gemeente Zuidplas
Raadhuisplein 1
2914 KM Zuidplas

Trouwen in Zuidplas

Gefeliciteerd! Jullie hebben besloten om de sprong te wagen en te gaan trouwen! Het plannen van jullie grote dag kan overweldigend zijn, maar we zijn hier om jullie te helpen bij het kiezen van de perfecte trouwlocatie. En wat is er beter dan trouwen in de prachtige gemeente Zuidplas?

Zuidplas is een prachtige gemeente gelegen in het hart van Nederland en biedt de ideale setting voor jullie huwelijksceremonie. Of jullie nu een grote of intieme bruiloft willen, Zuidplas heeft alles wat jullie nodig hebben om jullie droomhuwelijk te realiseren.

Met talloze prachtige locaties om uit te kiezen, kunnen jullie de perfecte plek vinden die past bij jullie persoonlijkheid en stijl. Of jullie nu dromen van een buitenhuwelijk onder de zon, een intieme ceremonie in een historisch gebouw, of een grootse viering in een moderne evenementenlocatie, Zuidplas heeft alles wat jullie nodig hebben om jullie droombruiloft te realiseren. Check hier de tofste trouwlocaties van Zuidplas!

Als jullie van het buitenleven houden, heeft Zuidplas prachtige parken en tuinen waar jullie de ceremonie kunnen houden. Er zijn talloze locaties om uit te kiezen, variërend van kleine en intieme tuinen tot grote parken waar jullie al jullie familie en vrienden kunnen uitnodigen. Met de mooie natuurlijke omgeving als achtergrond, zal jullie huwelijksceremonie ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring worden.

Maar ook als jullie van een meer klassieke sfeer houden, heeft Zuidplas talloze binnenlocaties waar jullie kunnen trouwen. Of het nu gaat om een historisch kasteel of een moderne evenementenlocatie, er zijn talloze prachtige locaties om uit te kiezen. Met hun prachtige architectuur en interieurs bieden deze locaties een perfecte setting voor een stijlvolle en elegante bruiloft.

En het beste van alles? Zuidplas biedt jullie de perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en moderne voorzieningen. Van de pittoreske dorpjes tot de bruisende steden, Zuidplas heeft alles wat jullie nodig hebben om jullie grote dag onvergetelijk te maken.

Dus waar wachten jullie nog op? Kies voor trouwen in de gemeente Zuidplas en maak van jullie droombruiloft een werkelijkheid. De mogelijkheden zijn eindeloos, en jullie zullen er zeker geen spijt van krijgen!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Balie (met alleen getuigen) maandag 9.00 of 9.30 uur €   0,00
Trouwzaal (beperkte ceremonie) maandag 9.00 of 9.30 uur €  89,25
Vaste trouwlocaties* maandag t/m vrijdag 9.00 - 21.00 uur € 363,10
Trouwzaal zaterdag 9.00 - 21.00 uur € 849,30
Overige vaste locaties* zaterdag 9.00 - 17.00 uur € 363,10
Eigen locaties maandag t/m zaterdag 9.00 - 21.00 uur € 363,10

*Bovenstaande tarieven zijn exclusief de huur van de locaties.

Neem contact op met de vaste trouwlocaties voor de tarieven en mogelijkheden.

Voor de trouwzaal in het gemeentehuis zijn geen extra huurkosten.

Overige tarieven

Trouw- of partnerschapsboekje € 46,20
Duplicaat trouw- of partnerschapsboekje € 54,90
Aanvraag trouwen op eigen locatie € 151,80
Toeslag 'Eigen' ambtenaar Burgerlijke Stand (gast babs) € 219,65
Annulering (binnen 14 dagen voor de datum voltrekking) € 121,40
Annulering kosteloos partnerschap/huwelijk €   60,90
Omzetting partnerschap naar huwelijk (balie tijden) € 60,70
Omzetting partnerschap naar huwelijk op locatie (excl toeslag locatie) € 363,10
Kosten gemeentelijke getuige (gemeentehuis, per getuige) € 31,75

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation