Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Noordwijk

Gemeente Noordwijk
Voorstraat 42
2201 HW Noordwijk

Trouwen in Noordwijk

De gemeente Noordwijk, met een historie die teruggaat tot ± 2000 voor Christus, ligt in Zuid-Holland, tussen de gemeenten Katwijk en Zandvoort, in het hart van de Bollenstreek.

De gemeente bestaat uit twee kernen, met elk een eigen karakteristiek: Noordwijk aan Zee, de badplaats met zijn lange kuststrook en Noordwijk Binnen, het van oorsprong kleine dorp met de kerktorens die de horizon bepalen.

Daarnaast is er nog het Langeveld, een buurtschap waar men een grote landschappelijke diversiteit aantreft.

De gemeente Noordwijk heeft zich ontwikkeld tot een mooie, zeer internationale badplaats.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Noordwijk.

Voor het organiseren en houden van feesten en recepties zijn ruimschoots mogelijkheden aanwezig, vandaar dat het laten voltrekken van huwelijk of geregistreerd partnerschap in Noordwijk zeker aangeraden kan worden.

De ambtenaren van de burgelijke stand

Gaat u trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? Dan kunt u uw voorkeur aangeven voor een trouwambtenaar. Ook wel een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) genoemd. Onze trouwambtenaren stellen zich op deze pagina aan u voor. 

Geen garantie

We houden zo veel mogelijk rekening met uw voorkeur, maar we kunnen geen garantie geven dat de door u gekozen trouwambtenaar het huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekt.

Een bekende tot trouwambtenaar benoemen

Wilt u uw huwelijk of uw geregistreerd partnerschap liever laten voltrekken door een bekende? Dan moet u hiervoor uw bekende tot babs voor 1 dag benoemen. U vraagt dit aan bij de gemeente waar u wilt trouwen of uw partnerschap laat registreren. Kijk voor meer informatie op onze pagina Trouwambtenaar voor 1 dag.

Geen voorkeur mogelijk

Bij een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap en een huwelijk of geregistreerd partnerschap tegen gereduceerd tarief kunt u geen voorkeur voor een trouwambtenaar doorgeven. 

Het gemeentehuis

Binnen het gemeentehuis bestaan twee zalen waar voltrekking mogelijk is.

De oude raadzaal

Zoals de naam al aangeeft is deze zaal de raadzaal zoals deze bestaat sinds de bouw van het oudste deel van het huidige gemeentehuis in 1886. Een nostalgische, maar vooral statige, omgeving waar veel stellen elkaar het ja-woord gaven, omgeven door de gebrandschilderde ramen waarin de wapens van de diverse Noordwijkse burgemeesters zijn verwerkt .

Reeds bij de ingang treft u een sfeer van oude chique wanneer u door de hoge hal naar de trap loopt en het borstbeeld van Jan Kloos passeert. In de trouwzaal zelf vallen vooral de eiken lambriseringen op met de grote oorspronkelijke schilderijen. En centraal natuurlijk de koperen luchters.

Kortweg kan dit met recht een sfeervolle ambiance worden genoemd waar u een van de gelukkige momenten uit uw leven beleeft. Ook voor diegenen die slecht ter been zijn is deze zaal met liften bereikbaar via de nieuwe vleugel van het gemeentehuis.

De nieuwe raadzaal

Modern is deze zaal zeker te noemen met zijn ronde vorm en karakter die de huidige tijd met zijn openheid weerspiegelt. Rondom openheid met veel lichtinval omdat alles wat hier wordt besloten gezien mag worden en zeker het daglicht mag zien.

Als u meer modern bent ingesteld is de Nieuwe Raadzaal zeker een goede locatie om een mooi moment in uw leven te vieren. De zaal zelf is o.a. voorzien van een invalidenlift en er zijn ruimschoots zitplaatsen voor uw gasten aanwezig.

Externe Locaties

In de gemeente Noordwijk bestaat ook de mogelijkheid om in een aantal externe locaties, zoals hotels of strandpaviljoens te trouwen. Houdt u er bij het reserveren van een huwelijksdatum rekening mee dat u eerst contact dient op te nemen met het management van de locatie. Op dit moment zijn de volgende locaties aangewezen:

Gemeentehuis Noordwijk
Gemeentehuis Noordwijkerhout
Alexander Beach
Alexander Hotel
Beachclub C
Beachclub O
Breakers Beach House
Bries Beach Club
Bubbels Beach
Como & Co
De Duinpan De Zilk
De Zeemeeuw
De Zeester
Grand Hotel Huis ter Duin
Heeren van Noortwyck
Het Klooster
Hotel De Witte Raaf
Hotel Zonne
Hotels van Oranje
Landgoed Tespelduyn
Lidrusgaarde Noordwijk
NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst
Nomade Beach House
Palace Hotel
Pitch
Proeflokaal Bregje
Restaurant MAMA
Salt
Space Expo
St(r)andplaats Nederzandt
Strandclub Witsand
Strandpaviljoen B.E.A.C.H. Noordwijk
Strandpaviljoen Tulum
Strandpaviljoen Van Roon
Theater de Muze
Vesper Hotel
Villa de Duinen
Witte Kerk Noordwijkerhout
Zorgboerderij De Overkant
Gemeentehuis kosteloos huwelijk
Gemeentehuis gereduceerd Tarief

Voor de voltrekking op een externe locatie moet eerst contact worden opgenomen met het management van de locatie. U dient er rekening mee te houden dat in een aantal locaties alleen kan worden getrouwd als u daar ook uw feest of receptie geeft.

Huwelijk of geregistreerd partnerschap

Gaat u trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? En is uw keuze gevallen op een mooie trouwlocatie in de gemeente Noordwijk? Dan moet u daarvoor een paar dingen regelen bij ons. U moet een datum vastleggen en een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen. Dit is in de plaats gekomen van de ondertrouw. Dit moet minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voor de ceremonie.

Online een datum vastleggen

Gratis of tegen gereduceerd tarief

In de gemeente Noordwijk kunt u kiezen voor een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dit kan op maandag om 9:00 uur en 9:15 uur.

U kunt ook kiezen voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap tegen gereduceerd tarief. Dit kan op woensdag om 11:00 uur en 11:30 uur.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Ceremonie in gemeentehuis op maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 – 16:30 uur € 443,-
Ceremonie in gemeentehuis op zaterdag tussen 9:00 – 12:00 uur € 642,-
Ceremonie buiten gemeentehuis op maandag tot en met zaterdag tussen 8:30 – 20:00 uur en op zondag tussen 13:00 – 20:00 uur € 443,-
Trouwboekje € 52,35
Getuige van de gemeente € 23,70

Annuleren

Wilt u annuleren? Dat kan tot 2 weken voor de huwelijks-/partnerschapsdatum kosteloos. Annuleert u binnen de termijn van 2 weken voorafgaand aan de huwelijks-/partnerschapsdatum? Dan brengen wij daarvoor € 50,- in rekening.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation