Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Maasgouw

Gemeente Maasgouw
Kruisweg 32
6051 HL Maasgouw

Trouwen in Maasgouw

Een belangrijke stap in uw leven……

U staat voor één van de belangrijkste dagen in uw leven. Straks zult u in een van de huwelijkslocaties van de gemeente Maasgouw elkaar het ja-woord geven. Ten overstaan van de ambtenaar van de burgerlijke stand spreekt u uit dat u samen met elkaar door het leven wilt gaan. Een belangrijke stap dus. Het wordt een feestelijke dag, een dag waar u later met veel plezier aan kunt terugdenken. Kortom…. het is uw dag, wij vinden het een eer dat u hiervoor een van de locaties van de gemeente Maasgouw heeft uitgekozen. De ambtenaar van de burgerlijke stand zal er alles aan doen om het zo goed mogelijk voor u te regelen.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Maasgouw.

Het zal de komende tijd een drukke periode worden. Uw “grote” dag vergt veel voorbereidingen. Deze pagina kan u daarbij van dienst zijn. Met tips, adressen en aandachtspunten, maar ook met informatie over ondernemers bij wie u terecht kunt voor tal van zaken rond uw huwelijksfeest.

Wij wensen u veel succes toe met de voorbereidingen en voor straks: een fantastische dag en veel geluk samen. Wanneer op deze pagina “huwelijk” of “huwelijksvoltrekking” wordt gebruikt bedoelen wij vanzelfsprekend ook huwelijk of partnerschapsregistratie en huwelijksvoltrekking of registratie van het partnerschap. De ambtenaren van de burgerlijke stand geven u graag alle informatie over trouwen in Maasgouw. U vindt de balies in het Publiekscentrum van Maasgouw, Markt 36, Maasbracht.

Het gemeentebestuur.

Informatie

Om u een handje te helpen bij de voorbereidingen op uw huwelijk treft u onderstaand informatie aan over ondertrouw en de huwelijkslocaties van de gemeente Maasgouw. Het bureau van de burgerlijke stand is voor het publiek geopend: voor huwelijksvoltrekkingen op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Voor huwelijken op zondag van 09:00 tot 16:00 uur in de buitenlocaties t.w. : Protestantskerkje Stevensweekt, Grote Hegge Thorn en Partyschip Cascade / Stadt Wessem. Voor kostenloze huwelijksvoltrekking op maandagmorgen tussen 09.00 en 09.30 uur. 

Leg de trouwdatum en trouwlocatie zo snel mogelijk bij ons vast. Dit doet u door eerst telefonisch contact met ons op te nemen. Vul daarna pas dit formulier in. 

De gewenste trouwdatum kunt u niet langer dan 1 jaar vooruit doorgeven. Maar doe dit wel bij voorkeur minimaal 3 maanden voor de geplande trouwdatum om een teleurstelling te voorkomen. In de populaire trouwmaanden mei t/m september of bij bijzondere data moet u hiervoor een nog langere periode aanhouden.

Melding van voorgenomen huwelijk

U doet de melding in de gemeente waar u gaat trouwen. Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag.

Doe de melding uiterlijk 14 dagen voordat u gaat trouwen.

U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de melding doen.

Bij de melding geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud )

Uittreksel burgerlijke stand € 15,70
Verklaring huwelijksbevoegdheid € 27,50
Trouwboekje / partnerschapsboekje € 42,00

Voltrekken huwelijk/ partnerschapsregistratie

Huwelijk / partnerschapsregistratie van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur € 287,-
Huwelijk / partnerschapsregistratie op zaterdag tussen 9.00 - 17.00 uur in het gemeentehuis € 523,-
Huwelijk / partnerschapsregistratie op zaterdag tussen 9.00 - 17.00 uur (externe locatie) € 287,-
Huwelijk / partnerschapsregistratie maandag 9.00 – 9.30 uur (uitsluitend in Maasbracht) € 0,-  

Overige kosten

Een of meerdere getuigen van de gemeente, per getuige (op de locatie Maasbracht) € 28,-
Een of meerdere getuigen van de gemeente op elke andere externe locatie, per getuige € 85,-
Het incidenteel benoemen van een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, die al eerder in een andere gemeente benoemd en beëdigd is € 117,-
Het wijzigen van datum en/of tijdstip van een huwelijksvoltrekking etc. € 59,-

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation