Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon
Molenvaart 67
1761 AB Hollands Kroon

Trouwen in Hollands Kroon

Trouwen in de gemeente Hollands Kroon is een geweldige manier om jullie leven samen te beginnen! De gemeente biedt een prachtige omgeving voor een romantische en onvergetelijke bruiloft. Of je nu kiest voor een traditionele of een meer moderne ceremonie, er zijn veel verschillende trouwlocaties in Hollands Kroon om jullie dag uniek te maken.

De gemeente ligt pal aan het water, wat betekent dat er veel opties zijn voor liefhebbers van varen en/of boten. Ooit erover gedacht om te trouwen op een boot? Dan ben je in deze gemeente aan het goede adres. Ook een zomerse bruiloft op het strand behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Maar ook als je liever wat dieper landinwaarts je bruiloft viert, zul je zeker een passende trouwlocatie vinden op onze website. Kijk eens tussen de opties! 

Willen jullie de bruiloft op één locatie vieren of gaan jullie het avondfeest en de receptie en ceremonie bijvoorbeeld op verschillende locaties vieren? Ook het bruiloftsdiner kun je op een andere plek laten plaatsvinden dan de middagactiviteiten. Of je nu kiest voor een formeel diner in een prachtig gebouw of een gezellige barbecue in de buitenlucht, er zijn veel opties om je dag perfect te maken.

Wist je dat je ook prima op huwelijksreis kunt in Hollands Kroon? Van prachtige stranden tot historische steden en van rustgevende natuurgebieden tot leuke stadjes, er is voor elk wat wils. Hier komen jullie geheid heerlijk tot rust na een (in)spannende bruiloft. 

Gratis trouwen in Hollands Kroon? Dat kan. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie over beschikbare data. Tijdens de ceremonie mogen alleen jullie zelf en minimaal twee en maximaal vier getuigen aanwezig zijn, en één van jullie moet woonachtig zijn in de gemeente. 

Willen jullie meer inspiratie opdoen over trouwen in de gemeente Hollands Kroon? Lees dan snel verder of laat je inspireren en informeren op onze website. Succes met het plannen van jullie huwelijk! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud)

De tarieven gelden voor maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 17.00 uur.

Let op! Huwelijksleges Kosten trouwambtenaar (Babs) Totaal

Kosteloos huwelijk of partnerschap Dinsdagmorgen 9.00 en 9.15 uur. Maximaal 4 getuigen, geen gezelschap €0

Huwelijk/partnerschap zonder toespraak Met gezelschap, zonder toespraak, geen eigen locatie, geen keuze trouwambtenaar

Huwelijksleges € 230,50

Huwelijk/partnerschap met toespraak Met gezelschap, met toespraak, keuze trouwambtenaar, keuze locatie. Kosten locatie hangt van de locatie af.

Huwelijksleges € 230,50

Huwelijksleges en kosten trouwambtenaar totaal € 371,20

Buiten deze dagen en uren Kosten locatie hangt van de locatie af. 

Huwelijksleges € 230,50

Huwelijksleges en kosten trouwambtenaar totaal € 430,75

Trouwambtenaar eenmalig Trouwambtenaar is al wel beëdigd.

Huwelijksleges € 230,50

Huwelijksleges en kosten trouwambtenaar totaal € 259,35

Trouwambtenaar eenmalig Trouwambtenaar is nog niet beëdigd

Huwelijksleges € 230,50

Huwelijksleges en kosten trouwambtenaar totaal € 461

Getuige gemeente € 18,60 per getuige
Trouw-/partnerschap boekje Is niet verplicht € 17,30

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation