Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Gennep

Gemeente Gennep
Ellen Hoffmannplein 1
6591 CP Gennep

Trouwen in Gennep

Ja ik wil... in Gennep trouwen

U wilt uw mooiste dag natuurlijk tot in de puntjes voorbereiden. Daarbij helpt deze pagina u op weg, met alles wat u wilt weten voordat u in het huwelijksbootje stapt.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Gennep.

Hier vindt u informatie over trouwen in de gemeente Gennep. Bijzonder is dat u hier 24 uur per dag, zeven dagen van de week kunt trouwen. Dit kan in ons 17e eeuwse stadhuis aan de Markt. Maar u kunt ook kiezen voor een andere locatie, bijvoorbeeld in uw eigen tuin.
Waar of wanneer u ook trouwt in onze gemeente, er staat u een bijzonder mooie huwelijksplechtigheid te wachten. Uit de jaarlijkse enquête blijkt namelijk dat 94 procent van de bruidsparen de Gennepse trouwplechtigheid beoordelen met het cijfer acht of hoger. Deze goede waardering danken we aan onze trouwambtenaren met oog voor de wensen van het bruidspaar.

Bent u al enthousiast over Gennep als ‘trouwstad’?
Kijk dan rustig verder. En als u een vraag heeft, dan staan onze medewerkers u graag persoonlijk te woord.

J.M.T. (Hans) Teunissen Msc.
Burgemeester van Gennep

Gennep trouwstad

U hebt plannen om te gaan trouwen in de gemeente Gennep. Het centrum van het Niersstadje is daarvoor uitermate geschikt. Denk maar eens aan de schitterende ambiance waarin huwelijken hier worden voltrokken: de trouwzaal. Deze bevindt zich in het monumentale stadhuis dat deel uitmaakt van een historische stadskern. Het is dan ook niet vreemd dat zelfs vele paren van buiten de gemeentegrenzen elkaar hier trouw beloven. Naast anderen is ook de gemeente er alles aan gelegen om deze dag, die zeer speciaal voor u is, goed te laten verlopen.

De gemeente Gennep hecht waarde aan een persoonlijke benadering. Daarom zult u het niet alleen met de schriftelijke informatie op deze pagina moeten stellen. Als u vragen of suggesties hebt, zijn de medewerkers van de gemeente (en de trouwambtenaren) graag bereid om u uitgebreid te informeren over de huwelijksvoltrekking in deze gemeente. Zij zullen er in overleg met u alles aan doen om dit deel van uw huwelijksdag zo goed mogelijk te laten verlopen.

Het stadhuis en de trouwzaal

Als u in Gennep ”voor de wet” trouwt, dan kan dit in de trouwzaal van het historische stadhuis. Dit gebouw dateert van 1620 en heeft een kleurrijk verleden. Sedert de bouw deed het dienst als, onder andere, school, gerecht, gevangenis, postkantoor, hospitaal, kerk, opslagplaats en als woning. Op dit moment doet de trouwzaal ook nog dienst als raadzaal en voor representatieve doelen zoals ontvangsten. Het stadhuis heeft door de jaren heen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant verscheidene gedaanteverwisselingen ondergaan.
De laatste restauratie dateert van 1999. Het gerenoveerde gebouw ligt aan het historische marktplein en wordt geflankeerd door twee andere monumenten: de hervormde kerk en het streekmuseum. Mede vanwege het historische karakter van het oude hart van Gennep kiezen velen voor een huwelijk in deze romantische ambiance.

Trouwen op locatie

Sinds 1 januari 2001 is het ook mogelijk om op een gepaste locatie binnen de gemeente Gennep te trouwen. Dit wil zeggen dat het huwelijk ook voltrokken kan worden bij het bruidspaar thuis, in de tuin of op de locatie waar ook het feest plaatsvindt.

Kennismaking trouwambtenaren

Uw huwelijk zal worden voltrokken door een van onze 4 buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand. De trouwambtenaren: Nicole Zurnee-Pouwels, Marianne ten Haaf-Janssen, Willy Piepenbrock, Lilian Schouteten-Hermans willen graag een persoonlijke bijdrage leveren aan uw huwelijk. Enkele weken voor uw huwelijk komt de trouwambtenaar met u kennismaken. In een persoonlijk gesprekje worden alle zaken over uw huwelijk besproken, ook persoonlijke wensen van uw kant zullen worden besproken. Overigens kunt u uw voorkeur aangeven voor een trouwambtenaar, waarvan stijl en benadering u het meeste aanspreken. Voor een nadere kennismaking met de trouwambtenaren, kunt u kijken op de website van de gemeente Gennep: www.gennep.nl/huwelijk.  Daar vindt u hun persoonlijke boodschap.

Aanvullende informatie

De ambtenaar van de burgerlijke stand die uw huwelijk of geregistreerd partnerschap gaat voltrekken neemt ongeveer twee weken voor de geplande datum contact met u op. U kunt dan samen met de ambtenaar bespreken hoe de inhoud van de huwelijkssluiting of het geregistreerd partnerschap eruit gaat zien. In onze gemeente zijn vier trouwambtenaren die speciaal benoemd zijn om huwelijken en partnerschappen te sluiten (zij zijn buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand). Zij zullen er alles aan doen om er voor u iets speciaals van te maken.

Het is niet toegestaan rijst of confetti te strooien! Wij verzoeken u vriendelijk dit aan familie en kennissen door te geven.

Standaard huwelijk

Dit huwelijk wordt voltrokken in de trouwzaal op de eerste verdieping van het historische stadhuis, gelegen aan de Markt 1 te Gennep. In de trouwzaal is plaats voor maximaal 50 personen. Dit huwelijk wordt voltrokken door een van onze vier trouwambtenaren en kan op elk gewenst tijdstip! Het afgelopen jaar werden de trouwambtenaren door de bruidsparen gewaardeerd met een 9! In Gennep is het bovendien ook mogelijk om te trouwen op een door u gekozen locatie.

Kosteloos op maandag

De ceremonie bevat alleen de wettelijke formaliteiten, wordt voltrokken in het gemeentekantoor en is mogelijk op maandag om 09.00 of 09.15 uur. De ceremonie duurt ongeveer 5 minuten. Er mogen maximaal 12 personen aanwezig zijn (inclusief bruidspaar en getuigen). Dit huwelijk dient minimaal 4 weken voor de huwelijksdatum te worden gereserveerd.

Sober huwelijk

De ceremonie bevat de wettelijke formaliteiten en een korte toespraak, wordt voltrokken in het gemeentekantoor en is mogelijk op donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur. De ceremonie duurt ongeveer 15 minuten. Er mogen maximaal 12 personen aanwezig zijn (inclusief bruidspaar en getuigen). Dit huwelijk dient minimaal 4 weken voor de huwelijksdatum te worden gereserveerd.

Hernieuwing trouwbelofte

Vanaf 1 januari 2014 is het ook mogelijk voor echtparen om hun eerder afgelegde trouwbelofte te hernieuwen. Deze ceremonie zal ingevuld worden in overleg met een van de vier trouwambtenaren en vindt plaats in de trouwzaal van het stadhuis of op locatie. De invulling van de ceremonie zal in overleg met de trouwambtenaar tot stand komen. De hernieuwing van de trouwbelofte kent geen kosteloze of sobere variant.

Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

U kunt uw geregistreerde partnerschap omzetten in een huwelijk. Dan moet u bij de gemeente een akte van omzetting laten opmaken.

Melding van voorgenomen huwelijk

Wij werken volledig op afspraak. U maakt eenvoudig een afspraak via de website of telefonisch via (0485) 49 41 41.U doet de melding in de gemeente waar u gaat trouwen. indien u beiden de Nederlandse nationaliteit bezit of; de nationaliteit heeft van één van de EU-lidstaten of;
een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd heeft.

indien één van u beiden niet de Nederlandse nationaliteit bezit;
niet de nationaliteit van één van de EU-lidstaten bezit;
geen verblijfsvergunning regulier of geen asiel voor onbepaalde tijd heeft

Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag.Doe de melding uiterlijk 14 dagen voordat u gaat trouwen.U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de melding doen.Bij de melding geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.

Als u een trouwdatum heeft gekozen kunt u die bij de gemeente vastleggen. Dit mag telefonisch of aan het loket. De aangewezen locatie is de trouwzaal van het historische stadhuis. In de trouwzaal is plaats voor maximaal 75 personen (50 zitplaatsen). Het is echter ook mogelijk om op een gepaste locatie binnen de gemeente Gennep te trouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plechtigheid thuis of in de tuin van het bruidspaar. Veel is mogelijk behalve een plechtigheid in de lucht of op het water. Indien u het plan heeft om van deze mogelijkheid gebruik te maken, is het raadzaam om ruim van tevoren contact op te nemen met de gemeente. Er moet namelijk beoordeeld worden of de locatie aan de voorwaarden (o.a. de toegankelijkheid) voldoet en er moet een contract opgemaakt worden.

Tarieven 2024 (Onder voorbehoud)

€ 518,00 maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 16.30 uur.  
€ 635,00 maandag t/m vrijdag na 16.30 uur en op zaterdag en zondag. 

Trouwboekje

U kunt een trouwboekje kopen. Hierin staan uw persoonlijke gegevens en huwelijksgegevens. Ook is er ruimte voor vermelding van kinderen, getuigen, kerkelijke plechtigheden en overlijdensgegevens. Het boekje is geen officieel document. Een huwelijksakte(link is extern) is wel een officieel document. 

Kosten trouwboekje:

Trouwboekje wit leer € 44,40
Trouwboekje blauw kunstleer €39,90

Kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap

In een vergaderruimte in het gemeentehuis op maandag om 09.00 uur of 09.15 uur.
Inclusief de partners mogen er maximaal 12 personen aanwezig zijn bij de ceremonie.
De voltrekking wordt gedaan door een ambtenaar burgerlijke stand van de gemeente Gennep.
De ceremonie duurt maximaal 10 minuten. Er is geen muziek.

Sober huwelijk of geregistreerd partnerschap

In een vergaderruimte in het gemeentehuis op donderdag om 10.30 uur.
Inclusief de partners mogen er maximaal 12 personen aanwezig zijn bij de ceremonie.
De voltrekking wordt gedaan door een ambtenaar burgerlijke stand van de gemeente Gennep.
De ceremonie duurt maximaal 15 minuten. Er is geen muziek.
De kosten zijn € 144,00

Getuigen

Bij het huwelijk of de partnerschapsregistratie zijn minimaal 2 getuigen aanwezig. U mag maximaal 4 getuigen hebben.
Iedereen die op de dag van het huwelijk of partnerschapsregistratie 18 jaar of ouder is mag getuige zijn.
Heeft u uw getuigen gekozen? Stuur kopieën van hun identiteitsbewijzen mee als u digitaal melding doet van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap.
U kunt de gemeente getuigen laten regelen. Kosten daarvan € 61,50 per persoon bij een ceremonie in de vergaderruimte van het gemeentehuis of in de trouwzaal van het stadhuis in Gennep.
*€ 90,05 per persoon bij een ceremonie op een zelf gekozen locatie. 

Nadere informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie over alles wat met ondertrouw en huwelijk te maken heeft, kunt u bellen met het Burgerloket van de gemeente Gennep (tel. 0485-494141). Of kijk op de website: www.gennep.nl.

Het Burgerloket is gevestigd in het gemeentekantoor, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep.

Openingstijden:

Openingstijden Poort van Gennep (gemeentekantoor)

Maandag:     09.00 - 19.00 uur
Dinsdag:       09.00 - 17.00 uur
Woensdag:   09.00 - 17.00 uur
Donderdag:  09.00 - 17.00 uur
Vrijdag:         09.00 - 12.00 uur

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation