Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Enschede

Gemeente Enschede
Hengelosestraat 51
7514 AD Enschede

Trouwen in Enschede

 De mooiste herinnering in Enschede

Je trouwdag is er één om nooit te vergeten. De bruidskleding, de gasten, het ja-woord, een bijzonder feest of juist een intiem etentje. Samen dragen ze bij aan die onvergetelijke herinnering. Net als het decor van die dag; de trouwlocatie. In Enschede kennen we verschillende trouwlocaties, met elk hun eigen sfeer en kenmerken.  

Zoals natuurlijk het stadhuis, met zijn fraaie trouwzalen. Of een van onze externe trouwlocaties: de Johanneskerk in Twekkelo, Rijksmuseum Twenthe, Eden Hotel de Broeierd, Parklocatie De Jaargetijden, Resort Bad Boekelo, Grote Kerk, Hotel Savenije in Lonneker, Het Paradijs, Dragonheart-Erve ‘t Stroink, Partycenter ‘t Bölke, Kapel “uit liefde” Lonneker, Sprakel in het bos. 

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Enschede.

Als u in het stadhuis wilt kijken, is het verstandig even van tevoren te bellen en een afspraak te maken. Een medewerker leidt u graag rond en toont u onze trouwzalen. Wilt u nog wat extra cachet aan uw trouwdag geven, reserveert dan de Mozaïekzaal. Deze zaal met zijn prachtige mozaïekwand leent zich bij uitstek voor uw jawoord.

Deze pagina is een handige wegwijzer voor alle aanstaande bruidsparen in Enschede. Dat u nog lang een mooie herinnering aan een onvergetelijke trouwdag samen mag koesteren.

Roelof Bleker
Burgemeester van Enschede

Het Stadhuis
Langestraat 24
7511 HC  Enschede

Melding van het voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap

De melding van het voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap doet u in de gemeente waar de voltrekking plaatsvindt. Als u aan alle voorwaarden voldoet om een huwelijk/geregistreerd partnerschap aan te gaan stuurt de ambtenaar van de burgerlijke stand u een melding van voorgenomen huwelijk/partnerschap toe.

Getuigen

Bij uw huwelijk/partnerschap heeft u in totaal minimaal 2 en maximaal 4 getuigen nodig. Deze moeten 18 jaar of ouder zijn. Van alle getuigen is een kopie van geldig paspoort of identiteitskaart nodig.

Buitenland

Bent u in het buitenland geboren, getrouwd, gescheiden of heeft u in het buitenland gewoond. Dan moet u hiervan, als u dat nog niet gedaan heeft, bewijsstukken overleggen. Het kost soms veel tijd om deze documenten op te vragen. Sommige documenten moeten ook gelegaliseerd worden. Meer informatie over deze documenten of legalisatie(Rijksoverheid.nl) krijgt u nadat u digitaal een aanvraag voor uw huwelijk of partnerschap hebt ingediend.

Trouwlocaties

Stadhuis Trouwzaal 1 (35 pers., met tussenzaal 60 pers)
Adres :  Langestraat 24, 7511 HC Enschede
Telefoon:  053 - 481 81 81
E-mail: postbus20@enschede.nl

Stadhuis Mozaïekzaal (max. 60 personen)
Adres: Langestraat 24
7511 HC Enschede
Telefoon: 053 - 481 81 81
E-mail: postbus20@enschede.nl

Stadhuis Friedhoffkamer (max. 10 personen)
Adres: Langestraat 24
7511 HC Enschede
Telefoon: 053 - 481 81 81
E-mail: postbus20@enschede.nl

Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129 – 131
7514 BP Enschede

Eden Hotel De Broeierd
Hengelosestraat 725
7521 PA Enschede

Resort Bad Boekelo
Oude Deldenerweg 203
7548 PM Enschede

Parklocatie de Jaargetijden
Parkweg 49
7513 CN Enschede

Hotel Savenije, Lonneker
Dorpsstraat 149-151
7524 CH Enschede

Grote kerk
Oude Markt - p/a Langestraat 49
7511 HB Enschede

Het Paradijs
Nicolaes Beetsstraat 48
7514 CW Enschede

Dragonheart - erve ‘t Stroink
Stroinksweg 88-90
7542 PJ Enschede

Patycenter ‘T Bölke
Molenstraat 6
7514 DK  Enschede

Kapel “Uit Liefde” Lonneker
Dorpsstraat 44,
7521 PA Enschede

Sprakel in het Bos
Overmaatweg 45
7524 DH Enschede

Landgoed Hof te Boekelo Boerderij 'n Plas
Boekelerhofweg 75
7548 RA Enschede

Johanneskerk, Twekkelo
Twekkelerweg 110
7547 RN Enschede

Kosten 2023 (onder voorbehoud)

De kosten betaalt u bij de online aanvraag via Ideal.

Overzicht van de kosten:

Maandag tot en met vrijdag

Stadhuis: Trouwzaal 1, 2 of Friedhoffkamer van 9.00 tot en met 17.00 uur € 494,00
Buitenlocatie van 9.00 tot en met 18.00 uur € 494,00
Buitenlocatie van 18.00 tot en met 23.00 uur € 632,00
Stadhuis: Mozaïekzaal van 9.00 uur tot en met 17.00 uur € 580,00

Zaterdag

Stadhuis: Mozaïekzaal, trouwzaal 1 of 2, of de Friedhoffkamer van 9.00 uur tot en met 17.00 uur € 960,00
Buitenlocatie van 9.00 tot en met 23.00 uur € 727,00

Zon- en feestdagen

Buitenlocatie van 9.00 tot en met 23.00 uur € 787,00

Kosten trouwboekje of partnerschapsboekje € 33

Kosten eigen trouwambtenaar € 97

Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk

U kunt dit niet online melden. Maak een afspraak om uw partnerschap om te zetten in een huwelijk.

Kosten

Zonder ceremonie op het Stadskantoor € 57,00
Met een ceremonie op het Stadhuis of op een buitenlocatie: dezelfde kosten als een huwelijk

Gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap

U kunt gratis trouwen. Dat kan op woensdag om 8.30 uur en 8.45 uur in het Stadskantoor. De voltrekking is kort en duurt een kwartier. Er mogen hierbij 6 personen (inclusief bruidspaar en getuigen) aanwezig zijn. U kunt zelf geen keuze maken voor een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Enschede

In deze grootste stad van de aantrekkelijke regio Twente voltrok zich in de afgelopen 25 jaar een ware metamorfose. Wat eens een saaie industriestad was, presenteert zich nu als een levendig centrum waar van alles te doen is.

De grootscheepse stadsvernieuwing zorgt voor een nieuwe skyline met opvallende, eigentijdse gebouwen waarin zich onder andere de bekende warenhuizen hebben gevestigd. Een tocht door de stad voert u onder meer langs het fraaie stadhuis, mooie kerken en een bijzondere synagoge. In het uitgaansgebied rond de Oude Markt kan iedereen iets van zijn culturele of culinaire gading vinden. Aan het textielverleden van de stad herinneren de zorgvuldig onderhouden buitenhuizen en landgoederen, maar ook de vele stadsparken.

Niet voor niets is Enschede voor 2004 uitgeroepen tot groenste stad van Nederland! Zowel het in het centrum gelegen Volkspark als de parken rondom het centrum zoals het Abraham Ledeboerpark, het Wooldrikspark en het Van Heekpark vormen een fraai decor voor een fotoreportage. Daarnaast zijn er boordevol fotogenieke plekjes te vinden net buiten de stad, waar het buitengebied begint en waar vele landgoederen en natuurgebieden zijn.

Bij slecht weer zijn er alternatieven beschikbaar zoals bijvoorbeeld Museum Jannink, Rijksmuseum Twenthe en de Twentse Schouwburg. De huwelijksvoltrekking kan gesloten worden in het stadhuis dat in 1933 werd ontworpen door G. Friedhoff en een van de weinige gebouwen in Nederland is van de architectuurstroming “Delftse School”. In het stadhuis bevinden zich een aantal trouwzalen, waaronder de prachtige mozaïekzaal, die zoals de naam al doet vermoeden, opgebouwd is uit duizenden kleine steentjes. Het huwelijk kan onder meer ingezegend worden in bijzondere of historische kerken zoals de Grote Kerk (NH), de Jacobuskerk (RK) op de Oude Markt in het stadscentrum, de Johanneskerk (NH) in Twekkelo of de Rooms Katholieke Kerk in Lonneker.
VVV Twente Zuid, met vestigingen in Enschede, Boekelo en Haaksbergen heeft wat feesten betreft van alles te bieden.

De diversiteit van het aanbod is zo groot, dat het vinden van een geschikte locatie geen enkel probleem is. Voor het verblijf en het vermaak van uw gasten op in Twente kunt u terecht bij de boekingscentrale van VVV Twente Zuid, die met een eigen groepsprogramma-aanbod voor elk wat wils kan aanbieden, en desgewenst een arrangement op maat samenstelt in Enschede of omgeving.

Voor meer informatie:

VVV Enschede

Stationsplein 1A,
7511 JD Enschede
Tel: 053-4323200
www.vvvenschede.nl

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation