Welke.nl
Notaris

De notaris als je gaat trouwen

In maart 2017 werd er een wetsvoorstel ingediend: bruidsparen trouwen niet meer standaard in gemeenschap van goederen, maar onder huwelijkse voorwaarden. Die wet is in januari 2018 ingegaan en geldt voor iedereen. Wil je toch trouwen in gemeenschap van goederen? ....

lees verder

Notaris

Laat je inspireren

Financiën: dit moet je weten als je gaat trouwen

Een gesprek over jullie financiën is misschien niet altijd even leuk, maar het maakt jullie relatie vele malen sterker als jullie hier open over kunnen zijn. Dat betekent ook over eventuele schulden. Als je gaat samenwonen of gaat trouwen, kunnen je ideeën over geld veranderen. Lees er alles over in dit artikel.

Huwelijk goed beginnen met huwelijkse voorwaarden

Het opstellen van huwelijkse voorwaarden is niet bepaald leuk om te doen, soms zelfs een tikje ongemakkelijk, maar het is wel heel erg belangrijk. In de huwelijkse voorwaarden staan een aantal standaard zaken en soms een beetje bijzondere zaken...

Regel je testament, voor jezelf en je geliefde

Zeker als je jong bent, denk je er niet vaak over na dat er onverhoopt iets mis kan gaan met je, zoals een ernstige ziekte of een ongeluk… Maar stel, het gaat wél mis en je komt te overlijden? Dan wil je toch dat je partner en andere nabestaanden goed achterblijven?

Welke wettelijke vorm van huwelijk kiezen jullie?

Als je besluit te gaan trouwen met je partner, is het handig om te weten in welke wettelijke vorm jullie gaan trouwen. Want mochten jullie ooit gaan scheiden, dan kan dat heel veel uitmaken qua kosten.

Hoort bij trouwen ook een testament?

Het opmaken van je testament geeft een hoop rust als je er eenmaal eentje hebt. Lees hier alles over het testament als je gaat trouwen!

Achternaam kind veranderen na erkenning of huwelijk

Jullie gaan trouwen en willen graag de achternamen van jullie kinderen veranderen. Hoe doe je dat precies en hoeveel kost dat eigenlijk? Wij hebben voor je uitgezocht hoe je dat gemakkelijk kunt doen en welke prijs daaraan vastzit.

Aan het laden...

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation