Tips & tricks over bruidsmake-up

Op onze site kun je volop inspiratie opdoen over onder andere je bruidsvisagie. Maar wat kun je beter niet doen met je make-up vlak voor je trouwdag? Wij geven vijfentwintig tips over bruidsvisagie.

Iets nieuws proberen


Je trouwdag is niet het moment om ineens iets nieuws te proberen met je make-up. Kies kleuren waarbij je je comfortabel voelt en blijf dicht bij jezelf. Probeer eruit te zien als jezelf, maar dan verfijnd en perfect. Het is heel erg jammer om na vijf jaar foto’s terug te kijken van je bruiloft waarop je jezelf niet herkent.

Blindstaren op make-uptrends


Het benadrukken van je jukbeenderen door het gebruik van bronzer is op dit moment een grote trend. In het daglicht kan dit er echter veel te zwaar uitzien. Natuurlijk licht accentueert de natuurlijke schoonheid van een vrouw, dus het is beter om het licht en fris te houden. Bedenk je goed dat de foto’s van de bruiloft nog vele jaren worden bekeken en die trend gaat weer een keer voorbij.

De make-up proeven overslaan


Voor je bruiloft worden er verschillende soorten kapsels en make-up uitgeprobeerd. De dagen waarop dit wordt uitgeprobeerd zijn zeer belangrijk! Het is een extra uitgave, maar het is de uitgave zeker waard. Plan zo’n dag minstens drie maanden voor je bruiloft in, zodat je nog genoeg tijd hebt wanneer je niet tevreden bent over de make-up. Zo is er ook nog tijd om bijvoorbeeld naar gratis make-upevenementen te gaan, daar kun je vaak kosteloos een make-over krijgen.

Onvoorbereid naar je make-up proef


Wanneer je bruidskapsels gaat uitproberen, nemen bruiden vaak foto’s mee die als voorbeeld kunnen dienen. Maar wanneer het om make-up gaat, worden deze foto’s vaak vergeten. Ze kunnen super handig zijn bij het uitzoeken van de juiste make-up voor jouw huid. Blader door tijdschriften of kijk op Pinterest naar vrouwen met dezelfde soort huid als jij. Het is ook nuttig om foto’s van jezelf mee te nemen waarop je de make-up heel mooi of juist niet mooi vindt. Wees niet bang om te discussiëren over de foto’s. Draag witte kleding, dan krijg je echt een goed idee hoe de make-up eruit zal zien in combinatie met je trouwjurk.

Lipstick of lipgloss?


Het is het beste om lipgloss te vermijden. Lipgloss blijft helemaal niet lang zitten en zal bovendien veel afgeven op je bruidegom. Wanneer je lippen te veel glimmen, zal dit afbreuk doen aan je foto’s en het kan zelfs een glinstering achterlaten. Als je een sluier draagt, zal deze ongetwijfeld aan je lippen blijven plakken. Hetzelfde geldt voor lang haar dat los gedragen wordt.

Shimmer op de verkeerde plaats


Een beetje shimmer op de wangen ziet er fris uit, maar op de neus of op het voorhoofd lijkt het net alsof je een vette huid hebt. Een klein beetje shimmer op de jukbeenderen of vlak onder de wenkbrauwen wekt de indruk dat de bruid van binnenuit straalt. De kleur is gedeeltelijk afhankelijk van het thema van je bruiloft of van je bruidsjurk, maar blijf in elk geval uit de buurt van glitters. Glitters reflecteren het licht terug naar de fotocamera en dit resulteert in lichte vlekken in je gezicht. De vlekken kunnen op de foto groen, oranje of fuchsia worden, afhankelijk van de instellingen die de fotograaf gebruikt. De vlekken kunnen verwijderd worden, maar dit is een duur proces.

Verkeerd toepassen van blush


Bij het toepassen van blush moet je goed kijken naar de plek op je wangen waar je normaal gesproken ook bloost. Veel mensen denken dat blush toegepast moet worden in een diagonale lijn onder de jukbeenderen, zoals in de jaren 70 populair was.

Te dramatische oogmake-up


Haal zwart uit je kleurenpalet voor je bruidsvisagie, mascara uitgezonderd. Zwarte oogpotlood of oogschaduw is veel te zwaar voor de meeste bruiden. Er is een veel mooier, zachter effect te creëren met kleuren. In plaats van zwart kun je bruin-, grijs-, blauw- en paarstinten gebruiken. Te ‘smoky’ make-up kan op de foto een schaduw werpen rond de ogen. Zachte en subtiele ogen doen het veel beter op de foto. Voor groene ogen zijn bronzen tinten aan te raden, mokka voor hazelnootogen, blauw en donkerbruin voor blauwe ogen en paars en grijs voor bruine ogen.

Welke wimpereffecten?


Het is een populaire trend om wimperextensions te nemen, deze worden vermengd met je eigen wimpers zoals hairextensions vermengd worden met je eigen haar. Het wordt aangeraden om zulke extensions minimaal twee weken voor je bruiloft te laten zetten, zo heb je genoeg tijd om te kijken of je ze comfortabel vindt en of je bijvoorbeeld niet allergisch bent voor het hechtmiddel. Als je kiest voor traditionele valse wimpers, ga dan voor individuele stukjes in plaats van één strip. Tranen (die ongetwijfeld zullen komen op je bruiloft) kunnen de lijm verzwakken of gedeeltelijk oplossen, waardoor de strip wimpers omhoog komen en dit ziet er gek uit. Waterproof en vele individuele wimpers zullen tranen van geluk weerstaan. Bovendien zien deze er veel natuurlijker uit en je kunt kiezen hoeveel wimpers je wilt hebben.

Oeps, wenkbrauwen vergeten


Je wenkbrauwen kunnen de hele uitstraling van je gezicht veranderen. Naast een professionele wax een week voor je bruiloft, kun je ze ook definiëren met wenkbrauwpoeder. Volg de natuurlijke vorm van je wenkbrauw met een poeder die matcht met je eigen haarkleur.

Foundation met bescherming tegen de zon


Heel veel make-up producten hebben tegenwoordig ook bescherming tegen de zon, wat natuurlijk fijn is. Toch is het beter om voor je trouwdag een foundation te kiezen zonder deze bescherming. Sommige ingrediënten in deze bescherming kunnen er namelijk voor zorgen dat je gezicht er wit uit ziet op foto’s die gemaakt worden met flits. Als je de hele dag buiten bent, kun je zonnebrandcrème onder je make-up dragen, omdat het in je huid zal trekken in plaats van dat boven op je make-up zit. Het is hoe dan ook verstandig om een aantal proeffoto’s te nemen, zodat je zeker weet dat je op je trouwdag niet met een wittig gezicht op de foto staat.

Airbrush foundation


Het kan de perfecte soort foundation zijn voor iemand die niet veel make-up nodig heeft. De afwerking van de foundation is erg licht en je hebt niet het gevoel dat je een masker draagt. Maar als je meer dekking nodig hebt, is het verstandig om een traditionele foundation te gebruiken.

Te veel foundation


Soms denken bruiden dat ze er beter uit zien naarmate ze meer foundation gebruiken. Het tegenovergestelde is waar: less is more. De mogelijkheid om de huid onder de make-up te zien stralen maakt het mogelijk om close-up fotografie toe te passen. Een goede primer is erg belangrijk en gebruik daar bovenop een medium dekkende foundation. Primer zorgt ervoor dat je foundation de hele dag goed blijft zitten. Daarnaast verkleint het de zichtbaarheid van poriën, waardoor je dat porseleinen uiterlijk krijgt.

Te veel poeder


Poeder heeft een geweldig matterend effect, maar wanneer je het onder je ogen gebruikt, kan het in de kleine rimpels gaan zitten en dat vergroot de rimpels. Het gedeelde onder het oog kan zelfs droog lijken op foto’s. Gebruik zeer weinig of zelfs helemaal geen poeder onder de ogen. Hoe minder, hoe beter, zo blijven de ogen fris en mooi.

Make-up op je lichaam


Make-up houdt niet op bij je kaak. Het is juist belangrijk om ook je hals, borst en rug gelijkmatig op te maken. Een lichte toepassing van een gouden shimmer op de sleutelbenen laat het gezicht oplichten.

Zorg dat al je make-up waterproof is


Niet alleen de oogmake-up, dus! Er bestaat ook waterproof foundation en als bruid krijg je geheid te maken met een paar tranen. Niets is erger dan zwarte lijnen van mascara of witte lijnen op je huid waar de foundation is weggespoeld. En als je toch een traan laat, veeg of wrijf dan niet, maar dep ze zachtjes weg. Want zelfs als je waterproof make-up hebt, kan het vele vegen en wrijven er toch voor zorgen dat de make-up wordt verpest.

Geef je make-up de tijd


Laat tussen elke stap bij het opmaken even de make-up rusten en drogen. Je kunt een haardroger gebruiken op de koele stand wanneer je in tijdnood bent. Je make-up blijft veel langer zitten wanneer je elke keer de make-up laat drogen. Breng nooit make-up aan met je vingers! Naast make-up smeer je dan ook bacteriën op je gezicht en kun je soms zelfs vingerafdrukken achterlaten. Het gebruik van een sponsje of kwast geeft een natuurlijke uitstraling en de make-up mengt zich beter met de huid.

Te veel zonnebank


Veel aanstaande bruiden nemen nog snel een paar zonnebankjes voor hun trouwdag. Bedenk wel dat je waarschijnlijk in het wit gaat – het contract maakt het een stuk dramatischer. Daarnaast loop je natuurlijk het risico om te verbranden of om tan lines te krijgen. In dat geval krijgt degene die je opmaakt een lastige taak erbij om de verbranding of de vlekken te verbloemen.

Vlak voor de bruiloft een spray tan nemen


Een lekkere spray tan-sessie vlak voor je trouwdag? Niet doen! Het is veel beter om geleidelijk een kleur op te bouwen in verschillende sessies een paar weken voor je bruiloft. Neem de lichtste kleur en bouw dit langzaamaan op. Zo heb je genoeg tijd om te kijken of je het mooi vindt en je kunt de gelijke verdeling veel beter in de gaten houden. Bovendien heeft de kleur tijd nodig om zich te hechten aan je huid, anders loop je het risico dat je huid gaat afgeven aan je jurk. Toch bang dat de kleur weg is voor de grote dag aanbreekt? Je kunt bij veel salons een afspraak maken waarop je je tot het laatste moment op kunt beroepen om je kleur nog even bij te werken.

De mono-tan


Een spray tan ziet er vaak wat onnatuurlijk uit, omdat het een bruine kleur te gelijkmatig over het lichaam verdeelt. Een natuurlijke bruine kleur werkt simpelweg niet zo. Kies voor airbrush en laat bij de laatste keer je gezicht achterwege. Het ziet er niet natuurlijk uit om de oogleden en het gezicht in een diep gekleurde tint te hebben. Het is beter om een bronzer te gebruiken voor het gezicht.

Verandering van cosmeticaproducten


Als je gevoelig bent voor puistjes in momenten van stress of spanning, ben je misschien geneigd om ineens producten te gaan gebruiken ter voorkoming of bestrijding van puistjes. Het is echter beter om je gewone routine aan te houden. Een paar dagen voor je trouwdag is niet het goede moment om te gaan experimenteren met nieuwe of andere cosmetica waarmee je niet bekend bent. Houd je routine om je huid schoon te maken vast en hydrateer ’s ochtends en ’s avonds. Als je niet regelmatig gezichtsbehandelingen neemt, doe dit dan ook niet ineens vlak voor de bruiloft.

Bereid je huid goed voor


Het juist aanbrengen van make-up is belangrijk, maar het goed reinigen van je huid is dat ook. Gebruik een zachte, milde cleanser en vervolgens een crème om te hydrateren en rode vlekken tegen te gaan. Gebruik een CC-crème om je gezicht effen te maken. Gebruik een extra voedende crème rond je ogen, hierdoor wordt het aanbrengen van concealer gemakkelijker. Als er toch een puistje opkomt, blijf er van af. Het is gemakkelijker om een puistje weg te werken dan een wondje.

Eén dag van tevoren waxen


Het waxen van je wenkbrauwen of een ander gedeelte in je gezicht moet minimaal vijf dagen van tevoren, anders loop je kans op rode plekjes of wondjes. Als je nog nooit iets hebt laten waxen, begin er dan niet ineens nu aan. Je kunt uitslag krijgen als je er niet aan bent gewend.

Make-up voor de bruidsmeisjes


Vergeet de make-up van de bruidsmeisjes niet, want zij zullen op een groot gedeelte van je foto’s te zien zijn. Geef richtlijnen zodat iedereen er ongeveer dezelfde make-up hanteert en er geen uitschieters tussen zitten. Als je bruidsmeisjes allemaal andere kapsels en make-up hebben, zal dit afleiden van de bruid.

Pak een noodpakket in


Klinkt misschien overbodig, maar onderschat dit niet: een noodpakketje. Zelfs met de beste make-up en professionals heb je een aantal dingen bij de hand nodig. De trouwdag duurt voor het bruidspaar namelijk erg lang en geen enkele bruid wil een glimmend gezicht krijgen na verloop van tijd. Doekjes die olie opnemen zijn hiervoor het handigste, want zij verwijderen geen make-up. Andere essentiële voorwerpen zijn lippenstift, wattenstaafjes, tissues, poeder en wimperlijm in het geval van valse wimpers.
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation