Meer quality time? Plan je vrije dagen in 2020 slim!

Vinden jullie het ook lastig om meer tijd voor elkaar in te plannen? Een volwassen leven is druk: werk, kinderen, sociale contacten, hobby’s, ontspannen… O ja, en natuurlijk quality time met elkaar. Vaak gaat de echte één-op-één tijd verloren en worden activiteiten gecombineerd om toch samen te kunnen zijn, maar dit kan beter. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel.

vrije dagen 2020

Slim plannen van je vrije dagen in 2020


Iedereen heeft recht op een aantal vrije dagen per jaar, maar als je dit slim plant, heb je meer vrije dagen dan je denkt. Daarvoor kijken we naar de kalender van komend jaar. Kijk goed naar het aantal vrije dagen dat je hebt en de verplicht vrije dagen van dit jaar, oftewel de feestdagen. Als je rondom de verplicht vrije dagen telkens wat extra vakantiedagen opneemt, heb je elke keer een week of langer vrij. Heerlijk toch! In die vrije weken kan je veel tijd inplannen voor je liefje. Alleen jullie tweetjes, dat is pas genieten van je vrije dagen.

vrije dagen  2020

Plak vakantiedagen aan de feestdagen


De eerstvolgende feestdagen zijn de paasdagen. Dit jaar valt pasen op zondag en maandag, wat betekent dat je al één vrije dag te pakken hebt. Neem je na de vrije maandag nog 4 vakantiedagen op, dan heb je alweer een hele week vrij. De meeste mensen krijgen in het hele jaar 20 vakantiedagen, dus dan zou je nu nog 16 vakantiedagen over hebben. Vervolgens heb je de feestdagen Koningsdag en Bevrijdingsdag. Deze twee dagen vallen op maandag en dinsdag, en als je de dagen die ertussen vallen ook vrij neemt, dan heb je maar liefst 11 dagen achter elkaar vrij. Dat is anderhalve week! Van deze 11 dagen hoef je slechts 5 vakantiedagen op te nemen, wat betekent dat je er nu nog 11 over zou hebben.

vrije dagen in 2020

Meer quality time met je liefje


Als je de laatste vakantiedagen wil opmaken en daarmee zo lang mogelijk aaneengesloten vrij wil krijgen, dan kan je deze het beste plannen tussen Hemelvaartsdag en het Pinksterweekend. Deze twee feestdagen zijn goed voor 3 vrije dagen, ook al valt de eerste dag van het Pinksterweekend op een zondag. Als je de dagen tussen de feestdagen vrij neemt, dan heb je maar liefst 17 dagen aaneengesloten vakantie. In die tijd kan je vast en zeker wat leuke dingen plannen met je liefje. Ik zou maar vast de vakantiedagen doorgeven op werk…

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation