ZO KIES JE DE PERFECTE TROUWLOCATIE

Bij jullie droombruiloft hoort natuurlijk een droomlocatie, maar wat is nu belangrijk bij het maken van de keuze voor jullie trouwlocatie? Dat is natuurlijk een persoonlijke mening en een lastige keuze. Om je hierin toch een eindje op weg te helpen, geven we je in deze blog een aantal tips die jullie aan het denken kan zetten. Zo vinden jullie binnen no time de perfecte trouwlocatie voor jullie bruiloft!

ZO KIES JE DE PERFECTE TROUWLOCATIE

Een officiële trouwlocatie


Willen jullie op het gemeentehuis trouwen en ergens anders dineren en het feest geven? Of zien jullie de hele trouwdag juist allemaal gebeuren op één locatie? Deze afweging is goed om mee te nemen in de keuze. Als jullie de hele bruiloft op één locatie willen, is het belangrijk dat het een officieel erkende trouwlocatie is. Bij sommige gemeenten verschillen de regels omtrent trouwlocaties. Houd hier dus rekening mee.

Maak een gastenlijst


Bedenk vooraf wie jullie allemaal willen uitnodigen. Wie zijn er allemaal welkom bij de ceremonie? En hoeveel avondgasten zijn er voor het feest uitgenodigd? Als jullie dit voor ogen hebben, kunnen jullie al gerichter zoeken want een te kleine locatie valt dan natuurlijk al direct af.

De bereikbaarheid


Trouwen in the middle of nowhere is natuurlijk superromantisch, maar denk ook aan de gasten. Heb je gasten uit het hele land? Dan kun je natuurlijk het beste een centraal gelegen locatie kiezen. Een goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid zijn natuurlijk wel een must voor de mensen die van ver komen.

kies trouwlocatie

Type locatie


Houden jullie van industrieel of juist modern? Of ligt jullie voorkeur bij een landelijke locatie met een kasteel en een grote oprijlaan? Nog een belangrijke kwestie is de vraag of jullie een trouwlocatie met of zonder slaapmogelijkheden voor de gasten wensen.

Een zomer of winter bruiloft


Gaan jullie elkaar het ja-woord in de zomer of winter geven? In de zomer is het belangrijk om op de omvang en het uiterlijk van de buitenruimtes te letten, maar vergeet het interieur binnen niet! Het Nederlandse weer is natuurlijk onvoorspelbaar en jullie willen niet in een klein bedompt zaaltje eindigen. Het interieur is voor een bruiloft in de winter natuurlijk het allerbelangrijkst. Jullie moeten er een goed gevoel bij hebben en je niet opgesloten voelen in de ruimte.

Bij trouwlocatie Green Village kun je zowel binnen als buiten trouwen en toch hetzelfde gevoel ervaren. In de zomer trouw je in een prachtige tuin met een groot terras. In de winterperiode kun je in de volledig glazen Orangerie toch het buitengevoel ervaren. Hebben jullie al een specifieke datum in je hoofd? Wees dan op tijd! Trouwlocaties kunnen soms al wel twee jaar van tevoren vol zitten.

ZO KIES JE DE PERFECTE TROUWLOCATIE

Maak een begroting


Vergeet naast al deze punten niet om een begroting te maken. Zo heb je direct inzichtelijk wat jullie maximaal te besteden budget is. Dit bedrag kun je vervolgens weer opdelen in categorieën. Zo weet je precies hoeveel je ongeveer uit kunt geven aan de locatie, catering, entertainment en ga zo maar door.

Uiteindelijk heb je een korte lijst met gastenaantal, budget en specifieke locatiewensen en vinden jullie vast en zeker de perfecte trouwlocatie.
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation