Welke accessoires zijn er om je haar te verzorgen?

Vaak wordt er gedacht aan verzorgingsproducten om je haar goed te verzorgen. Toch zijn er naast verzorgingsproducten ook haarproducten, zoals kappersbenodigdheden, die er ook voor kunnen zorgen dat je haar gezond blijft. We zetten de beste producten en accessoires voor je op een rijtje. Zo kan jij met gezond en verzorgd haar de mooiste dag van je leven beleven.

Scrunchie


Hoewel deze accessoire zorgt voor een fantastische look in je haar heeft het ook nog wat andere voordelen. Veel haarelastiekjes zijn namelijk slecht voor je haar. Zeker wanneer er ijzer in het elastiekje zit. Het haar blijft erin vast haken of raakt in de knoop. Dit zorgt voor veel beschadigingen zoals breuk en gespleten haarpunten. Een scrunchie heeft daarentegen een zachte buitenkant en geen ijzeren elementen die het haar beschadigen. Zo zorg jij ervoor dat je een mooie look hebt en het haar ook niet beschadigd.

Satijnen kussensloop


Ja, ook jouw beddengoed kan voor een goede verzorging van het haar zorgen. Vooral het verschil met opstaan in de ochtend zal jij goed kunnen merken. Iedereen herkent het vast wel dat je na een heerlijke nachtrust opstaat met een warboel haar op je hoofd. Dit heeft te maken met jouw katoenen of polyester kussensloop. Deze twee stoffen zijn namelijk erg ruw en zorgen er ‘s nachts voor dat al het vocht uit je haar wordt getrokken. Satijn is daarentegen erg glad en zacht. Dit resulteert in minder klitten, minder schade en het haar blijft gehydrateerd.

Tangle teezer


We horen je waarschijnlijk al denken: ‘een tangle teezer, wat is dat dan?’. Het klinkt als een bijzonder product, maar het is een haarborstel. Deze borstel lijkt een beetje op een paardenborstel. Het product is op zo’n manier ontworpen dat je de klitten op een zachte wijze je haren uit borstelt. Je merkt ook dat je minder pluis hebt en dat je haar nog zachter is dan ervoor.


Fotocredit: Tangle teezer | 9091086 | Shutterstock.com

Het kopen van de juiste föhn


Het föhnen van je haar kan een van de dagelijkse bezigheden zijn. Je wil natuurlijk dat je haar mooi in model zit. Helaas zorgt deze hittebron er ook voor dat je haar het lastig te verduren heeft. Gelukkig zijn er ook voldoende föhns die dit tegengaan. Ionische en tourmaline haardrogers van Fanola zorgen voor betere bescherming van het haar dan goedkopere föhns.

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation