Wat doet & kost een bruidsfotograaf voor je bruiloft?

Zijn jullie op zoek naar fotografen, maar weet je eigenlijk niet wat je kan verwachten? Zoals wat een bruidsfotograaf eigenlijk doet & kost voor je bruiloft? Het is helemaal niet gek dat je wil weten waar je aan toe bent, omdat je waarschijnlijk met een budget zit. In dit artikel beantwoorden we al je vragen!

Hoeveel uur fotograaf bruiloft?


De meeste fotografen hanteren een standaard pakket van zes uur op een bruiloft, maar er zijn ook fotografen die korter of, uiteraard voor een meerprijs, langer willen werken. Onze ervaring wijst uit dat deze zes uren meer dan genoeg zijn. Vaak willen bruidsparen de fotograaf ook op het avondfeest erbij, maar hier komen zelden of nooit charmante foto’s van. Bedenk dus goed op welk moment van de dag je die zes uur in wil zetten!


Hoeveel foto’s maakt de bruidsfotograaf?


Aangezien de fotograaf toch een groot deel van de dag bij je is, mag je best een aantal foto’s verwachten. Dit kan variëren van minimaal 300 foto’s (hoewel dit wel erg magertjes is) tot wel meer dan 1000 foto’s. Dit zijn overigens niet de foto’s die je uiteindelijk ontvangt - de fotograaf zoekt de mooiste eruit en bewerkt deze.

Hoe lang wachten op de trouwfoto’s?


We weten: wachten duurt lang. Vooral als het om je trouwfoto’s gaat! Sommige fotografen kunnen binnen enkele uren al aanleveren, maar vaker duurt het wel eventjes. Dit varieert van een paar dagen tot enkele weken en in zeldzame gevallen enkele maanden. Informeer van tevoren hoe snel de foto’s geleverd kunnen worden en kies iets waar je vrede mee hebt.

Hoeveel foto’s in een trouwalbum?


Het liefst prop je natuurlijk alle foto’s in een album, maar het meest gangbaar is ongeveer 20 pagina’s met zo’n 100 foto’s erin. De reden is puur praktisch: je bent nog wel een keer door twintig pagina’s gebladerd en daarmee voorkom je dat je bezoek eindeloos lang naar je trouwalbum moet kijken.

Wat kost een trouwfotograaf per uur?


We winden er geen doekjes om - trouwfotografen zijn duur. Reken op zo’n 100 à 200 euro per uur. Er zijn hobbyfotografen die het voor minder doen, maar of de kwaliteit dan wel gegarandeerd is weet je nooit. Tenzij je iemand persoonlijk kent.

Nog op zoek naar een goede fotograaf? Kijk eens bij de professionals op onze website!
Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation