Trouwen in de winter

‘I’ts the most wonderfull time of the year’, en dat is het. Net voor de feestdagen ‘de donkere dagen voor Kerst’ die overal met gezellige lichtjes verlicht worden. Een hele mooie reden om in deze periode te trouwen!

laagseizoen voor bruiloften


Een mooie bijkomstigheid is dat de trouwlocaties in die periode vaak tegen een zachter prijsje te huren zijn. Zo blijft er weer meer budget over voor andere dingen.

Trouwen in een kasteel


De bruiloft is dan misschien wel in de winter, maar dat zegt niet dat alles dan ook binnen moet plaatsvinden. Stel je eens voor; Een kasteeltje met een prachtige kasteeltuin die door een sneeuwkanon wordt voorzien van sneeuw. Een aantal vuurkorven en een Koek en Zopie tentje waar warme chocolademelk en glühwein te halen is. Een prachtig ontvangst voor de gasten.

Winterse buitenbruiloft


Je zou zelfs de plechtigheid s middags buiten kunnen houden. Voorzie alle zitplaatsen van een mooie warme deken en zet hier en daar wat terraswarmers neer. De Friends liefhebbers onder ons, zullen hier de mooie bruiloft van ‘Phoebe’ voor zich zien. Thermo ondergoed onder je trouwjurk is hierbij dan geen overbodige luxe. Make-up blijft overigens in de kou veel beter zitten, dus dat is dan wel weer fijn.


Na de plechtigheid en het aansnijden van de taart met een glaasje champagne kan het feest binnen voortgezet worden. Wanneer de zon onder gaat is het over het algemeen wel erg fris in de winter. De feestzaal mag lekker knallen van kitscherigheid. In de winter kun je flink los gaan op lichtjes en bling! Kerstig rood en groen zetten de puntjes op de i.

Een bruiloft to remember


Na het diner zou je het feest zowel buiten als binnen kunnen houden. Buiten een feesttent met een warmtekanon en binnen een wat klassieker feestje. Als dat geen bruiloft oplevert waar nog jaren over na wordt gepraat, weet ik het ook niet meer.Saskia Baggen
Copyright © 2020
Webdesign door Pixel Creation