Goedkope trouwauto huren? Check deze tips!

Op zoek naar een goedkope trouwauto? Dat begrijpen we volkomen, de bruiloft is al duur genoeg. Gelukkig kan je wel besparen op de trouwauto, bijvoorbeeld door de kiezen om zelf te rijden in plaats van het huren van een chauffeur.

Goedkope trouwauto huren

Goedkope trouwauto


‘Goedkoop’ is eigenlijk maar een relatief begrip als het om de bruiloft gaat. Overal moet je een spaarpotje voor maken, want zoiets als de trouwauto is niet zomaar een uitgave die je even erbij tussen propt. Reken bij een goedkope trouwauto op zo’n 200 euro. Dan heb je een oldtimer Kever of iets wat daarop lijkt. De chauffeur zit er niet bij, die moet je zelf zijn. Wil je een duurdere auto met chauffeur, bijvoorbeeld een limousine, dan zou je rekening moeten houden met ongeveer 500 euro.

goedekope trouwauto versieren

Hoe lang huur je de trouwauto?


Het tijdsbestek waarin je de auto wil huren is ook belang voor de prijs. Als je de auto slechts een uurtje huurt, voor alleen de aankomst in de auto of een paar bruidsfoto’s, dan betaal je niet zo veel als wanneer je de auto vier uur wil huren of zelfs de hele dag wil huren. Bij een uur betaal je ongeveer 150 à 200 euro (ook weer afhankelijk van de soort auto en het huren van een chauffeur of niet).

goedkope trouwauto

Zelf trouwauto rijden


Als je besluit om geen chauffeur bij de trouwauto te huren, maar zelf te rijden, ben je tussen de 350 en 500 euro kwijt. Veel auto’s kun je voor dit bedrag de hele dag huren. Superdure sportauto’s zullen hier niet tussen zitten, maar heel veel klassieke oldtimers wel. Ook ben je dan wat flexibeler en geef toe, het is best gaaf om eens in zo’n oldtimer te rijden!

Goedkope trouwauto huren

Goedkope trouwauto huren


Veel autoverhuurbedrijven van trouwauto’s werken met een leuke deal of aanbieding, maar als je echt een budgetoptie zoekt, kijk dan eens op Marktplaats. Via deze weg kan je vaak wel een trouwauto huren voor minder dan 200 euro. Er staan soms hele bijzondere dingen tussen, het is alleen wat meer moeite om de perfecte trouwauto te vinden. Succes!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation