Welke.nl

Dé bruidsmode voor komend seizoen

De bruidsmarkt is booming. Inmiddels zijn er meer zoekopdrachten gerelateerd aan bruiloften, dan voor kerstoutfits en wordt 26% meer uitgegeven dan twee jaar geleden aan bruiloften, bruidsaccessoires en trouwjurken. Welke celebrity weddings hadden de grootste impact op de keuze in bruidsmode? En wat zijn de trends die we de komende tijd gaan zien? Lyst heeft het onderzocht en vertelt het.


Fotocredit: FashionStock.com | Shutterstock.com

Tien bruiloft trends


1) Jurken met zakken
We zien nu dus steeds meer (bruids)jurken mét zakjes. Het beeld van Eve Paterson en haar bruidsmeisjes met hun handen in speciaal aangezette zakjes ging wereldwijd viraal en Olivia Colman, Sarah Paulson en Gemma Chan gingen mee in deze trend tijdens de Oscars dit jaar . Geen wonder dat het aantal zoekopdrachten naar jurken met dit detail de afgelopen maanden steeg met 83%. En niet alleen bij bruiden en bruidsmeisjes, ook bruiloftsgasten wagen zich eraan.


2) Gepersonaliseerde sneakers
Sneakers niet toegestaan op bruiloften? Meer dan ooit kiezen bruiden voor comfort op hun grote dag. Het aantal zoekopdrachten naar witte gepersonaliseerde sneakers stijgt ieder jaar met 61%. Sparkley en personalized worden steeds vaker toegevoegd aan het woord sneakers in zoekopdrachten. Deze trend zet zich door naar de bruidsmode.

3) Tweedehands en vintage
Duurzaamheid is hot. Dit is terug te zien in het bruidslandschap. 93% van de Lyst-shoppers bekeek tweedehands bruiloftsjurken en elk jaar stijgt het aantal zoekopdrachten naar vintage en tweedehands bruidsmode met 42%.


4) Witte pakken
Ook kunnen we meer controversiële mode verwachten op bruiloften in de aankomende maanden. Vergeet jurken, want witte pakken worden de trend. Met A-list fans als Glenn Close, Lupita Nyong’o en Priyanka Chopra stegen de zoekopdrachten naar deze suits de laatste drie maanden met 43%.

5) Mannelijke verlovingsringen
De mannen blijven niet achter. Ed Sheeran’s mannelijke verlovingsring kreeg wereldwijde aandacht in de media. Dit leidde tot een stijging van 66% naar mannelijke verlovingsringen in de zoekopdrachten. Een nieuwe traditie is geboren en verwacht wordt dat dit item alleen maar aan populariteit zal winnen de komende jaren.

6) Vel roze jurken
Vel roze jurken veroveren jaar naar jaar meer marktaandeel. Elk seizoen stijgen de zoekopdrachten met 45%. Sinds de lancering van de Brits-Amerikaanse dramaserie Killing Eve stegen de zoekopdrachten naar oversized Molly Goddard jurken met 24%. Dit gaan we terug zien op de bruiloften deze zomer.

7) Gedrapeerde blazers
Blazers zijn altijd al een fashion-favorite geweest. Data laat zien dat de populariteit van dit item is toegenomen, met maar liefst 57% in de afgelopen drie maanden. Met het bruiloftsseizoen om de hoek, wordt steeds meer gezocht naar blazers van populaire merken Racil, Jacquemus en Other Stories.


8) Statement on top
Traditionele pastelkleurige hoeden en veren fascinators worden vervangen door designer haarbanden van luxe stoffen. Vanaf januari steeg het aantal zoekopdrachten naar haarbanden met maar liefst 94% en vooral de velgekleurde zijn populair. Nadat de Engelse actrice Rachel Weisz een vintage haarband met juwelen details naar de Oscars droeg (wat later twee vintage Cartier broches bleken te zijn), steeg de vraag voor diamond headbands met 78% in diezelfde week.


9) Comeback van parels
Parels ouderwets? Think again. Met een stijging van 109% in het aantal zoekopdrachten naar parel-oorbellen sinds het begin van januari is dit een van de grootste trends op het gebied van juwelen. Groot of klein, subtiel of statement-items, deze ongebruikelijke juwelen duiken opeens overal op, van de Dior catwalk tot in de straten van Kopenhagen.

10) Thema’s: van modern tot Game of Thrones
En de bruiloft zelf dan? Lyst-shoppers plannen een modern bruiloft. Dit is veruit het meest gebruikte zoekwoord dat in combinatie met bruiloft in zoekopdrachten voorkomt, gevolgd door romantisch en landelijk. Voor bruidsparen die het nét even anders willen doen, winnen de thema’s Disney, Game of Thrones and Harry Potter terrein.

Instagram influencers transformeren bruiloft-fashion


Van het ontdekken van nieuwe restaurants, het kiezen van een vakantie, tot de look en feel van een bruiloft. Instagram heeft de manier om lifestyle evenementen te plannen getransformeerd. Welke Instagram-trendsetters zorgden voor een boost in de aankoop van modemerken? Welke bruiloften kregen op de meeste social media aandacht? En welke gedurfde, opvallende looks en originele styling-details zagen we?


Fotocredit: taniavolobueva | Shutterstock.com | Ferragni & Fedez

Ferragni & Fedez


Op 1 september 2018 stapten twee van de meest invloedrijke influencers Chiara and Fedez in het huwelijksbootje en de wereld kon via social media alles stap voor stap volgen. Nog steeds is de hashtag #TheFerragnez het meest gebruikt in de weddingscene met een betrokkenheid van 39 miljoen. Van privévliegtuigen en rozenmuren, naar vuurwerk en reuzenratten, Chiara and Fedez wisten hoe zij hun 23.7 miljoen volgers in hun reis moesten betrekken.

Miley Cyrus & Liam Hemsworth


Miley en Liam deden dit anders. Pas na hun bruiloft op 23 december 2018, deelden Miley foto’s van haar low-key familieaangelegenheid. Maar aan impact op de bruidsmarkt geen gebrek: haar Vivienne Westwood-jurk liet het aantal zoekopdrachten naar het merk met maar liefst 169% stijgen.

Prinses Eugenie & Jack Brooksbank


Tijdens haar bruiloft 12 oktober 2018 droeg de Bitse prinses Eugenie een bruidsjurk van Peter Pilotto mét open rug, waardoor het litteken van haar scoliose-operatie zichtbaar was. Deze gewaagde keuze leverde een groei van 200% op in het aantal zoekopdrachten naar laag uitgesneden trouwjurken op.


Fotocredit: Mr Pics | Shutterstock.com | Megan

Harry & Meghan


Het zal afgelopen jaar niemand zijn ontgaan: de bruiloft van Meghan en prins Harry. Zes maanden nadat Meghan één van haar ontwerpen droeg als avondjurk, lanceerde Stella McCartney haar bruidscollectie in november 2018. Zelfs na deze maanden, had dit een enorme impact. Sinds de lancering van de bruidslijn is Stella nooit weggeweest uit de top drie van meest gezochte bruidsmerken.

Priyanka Chopra & Nick Jonas


Met een hele week aan activiteiten en feesten, dekt het woord bruiloft hier de lading niet meer. Door het dragen van een Ralph Lauren jurk met gepersonaliseerde woorden en zinnen tijdens de christelijke ceremonie, zorgde Priyanka in slechts 24 uur voor een groei van 906% in het aantal zoekopdrachten naar bruidsjurken van dit merk. Dit terwijl Ralph Lauren eigenlijk helemaal geen bruidslijn heeft en het aantal ontworpen bruidsjurken op één hand te tellen is.

Bron: Lyst
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation