Trouwen in de Gemeente Westvoorne

Gemeente Westvoorne
Raadhuislaan 6
3235 ZH Westvoorne

Trouwen in Westvoorne


Westvoorne is een gemeente die bestaat uit de dorpen Rockanje, Oostvoorne en de kern Tinte. Rockanje en Oostvoorne beschikken beiden over een prachtige trouwlocatie.

In het dorp Rockanje is dat het gemeentehuis met een monumentale trap aan de buitenzijde. De trouwzaal beschikt over stijlvol meubilair en indirecte verlichting.
Oostvoorne beschikt over een historisch pand, het voormalige gemeentehuis.  Aan de buitenzijde zijn aan weerskanten van het bordes twee stenen trappen. De trouwzaal heeft een prachtig interieur.

Beide locaties beschikken over geluidsapparatuur en bij binnenkomst kan er muziek worden gespeeld. Voor mensen die slecht ter been zijn is er in Rockanje een lift en in Oostvoorne een traplift aanwezig, met op de eerste verdieping in Oostvoorne een rolstoel.

De omgeving van Westvoorne nodigt uit tot het maken van een mooie huwelijksreportage.
Kortom Westvoorne is een gemeente waar trouwen een ultiem genoegen is.

Namens de ambtenaren van de burgerlijke stand van Westvoorne.

De gemeente Westvoorne ligt aan zee en bezit enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Naast de recreatieve aantrekkingskracht heeft de gemeente óók zijn aantrekkingskracht op bruidsparen. Dit blijkt uit het aantal huwelijksvoltrekkingen wat voor de gemeente met ruim 14.000 inwoners niet onaanzienlijk is.
Doordat de gemeente zulke karakteristieke, schilderachtige en statige trouwlocaties te bieden heeft, oefent dit ook een aantrekkingskracht uit op de regio. Naast het feit dat inwoners van Westvoorne vooral graag in hun woongemeente willen trouwen, treden dus ook vrij veel mensen van “buiten” in het Westvoornse in het huwelijk.

Deze populariteit heeft ook te maken met het feit dat de gemeente kan beschikken over een aantal zeer ervaren en kundige trouwambtenaren. Op geheel eigen wijze geven zij wat extra’s aan de mooiste dag van uw leven. De bodes, ambtenaren die het huwelijk begeleiden, zien het als een belangrijke taak om de bruidsstoet te organiseren, iedereen naar de juiste plaats te verwijzen en de plechtigheid zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Als u op een externe locatie wilt trouwen, moet u een verzoek hiertoe richten aan burgemeester en wethouders van Westvoorne.
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnamen met bureau Burgerzaken.

Voordat de grote dag daar is, heeft u enkele malen contact met de gemeente. Als u in Westvoorne woont en trouwt doet u huwelijksaangifte in Rockanje. Naast het tekenen van de ondertrouwakte, bespreekt u dan de gang van zaken voor de huwelijksdag. U kunt ook kiezen uit het aanbod van trouwboekjes en uw eventuele speciale wensen opgeven. Wij gaan er van uit dat het uw dag is. Binnen onze mogelijkheden zullen wij steeds trachten uw wensen te verwerkelijken of hieraan tegemoet te komen. Voor extra feestelijkheid is het in Oostvoorne mogelijk om het carillon te laten spelen.
Ook als u niet in de gemeente woont, heeft u een voorgesprek in Rockanje. Voor iedereen geldt, dat als u dat wenst, u enkele weken voor de huwelijksdatum benaderd wordt door de trouwambtenaar waarmee u dan kennis kunt maken en de details kunt doorspreken.

Trouwlocaties

Gemeentehuis Rockanje
In het dorp Rockanje is het gemeentehuis trouwlocatie. Dit gemeentehuis heeft een monumentale trap aan de buitenzijde. De trouwzaal beschikt over prachtige glas-in-lood ramen en stijlvol meubilair. Het maximaal aantal personen dat hier bij een huwelijksvoltrekking aanwezig kan zijn is 80.  

Voormalig gemeentehuis Oostvoorne

In Oostvoorne kunt u trouwen in het voormalige gemeentehuis. Dit historische pand heeft een bordes met stenen trappen. De trouwzaal bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een prachtig interieur. De zaal beschikt over een geluidsinstallatie. Er is geen lift aanwezig. In de trouwzaal is er ruimte voor maximaal 50 personen.

Overige gemeentelijke locaties in Westvoorne

In Oostvoorne kunt u ook trouwen op de gemeentelijke locatie De Koepel Zeeburg. 

Melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan legt u een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Hiervoor moet u een melding van voorgenomen huwelijk of partnerschap doen.

Melding doen

U kunt uw melding doen op het gemeentehuis. U kunt hiervoor langskomen tijdens de openingstijden van loket Burgerzaken of een afspraak maken.

Let op: Bent u niet in Nederland geboren? Dan moet u waarschijnlijk stukken meenemen wanneer u uw aanvraag doet. In de originele tekst staat niet om welke stukken het gaat. Hier moet naar gekeken worden.

Hoe verloopt mijn aanvraag?

U reserveert een datum waarop de plechtigheid plaatsvindt. Daarna zenden wij u een aantal formulieren toe. Deze formulieren vult u in en levert u persoonlijk of per post aan bij team Burgerzaken. U krijgt binnen één week bericht over de goedkeuring van uw aanvraag. Wanneer er documenten missen, laten wij u dat ook weten.

Tarieven 2022 (onder voorbehoud)

** Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur € 382,20
** Maandag t/m vrijdag van 16.30 uur tot 20.30 uur € 597,20
** Zaterdag van 11.00 uur tot 20.30 uur € 767,40
** Zondag van 09.00 uur tot 10.00 uur € 1.1136,20
Aan te wijzen externe locatie € 120,00
Trouwboekje standaard € 28,40
Trouwboekje luxe € 52,50
Partnerschapsboekje € 28,40
Carillon Oostvoorne € 51,40
Benoeming bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand € 197,60
Benoeming en beëdiging bijzondere ambtenaar v/d burgerlijke stand
€ 589,40
Getuigen van de gemeente (per getuige) € 31
Wijzigen trouwdatum € 27,20

**als u op een andere locatie dan het gemeentehuis Rockanje trouwt, kunnen door deze locatie kosten in rekening worden gebracht.

Gratis trouwen

Op maandag- en woensdagmorgen om 9.00 uur of 9.30 uur is er de mogelijkheid om gratis te trouwen. Deze huwelijksvoltrekking bestaat alleen uit de  formaliteiten die nodig zijn om een huwelijk te sluiten. Er mogen maximaal 10 personen (inclusief bruidspaar) bij een gratis huwelijk aanwezig zijn. Een voorwaarde voor een gratis huwelijk is dat één van beide partners in de Basisregistratie van de gemeente Westvoorne ingeschreven staat.

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation