Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Geertruidenberg

Gemeente Geertruidenberg
Vrijheidstraat 2
4941 DX Geertruidenberg

Trouwen in Geertruidenberg

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Trouwen in Geertruidenberg is een unieke ervaring. De groene gemeente met een historisch centrum biedt een prachtige setting voor een romantische en onvergetelijke bruiloft. Of jullie nu op zoek zijn naar een prachtige locatie voor de ceremonie of een prachtige locatie voor de receptie, Geertruidenberg heeft het allemaal.

De gemeente kent vele populaire trouwlocaties waar jullie terecht kunnen. Natuurlijk valt daaronder het gemeentehuis, bekijk voor alle opties omtrent trouwen op de website van de gemeente zelf. Voor alle andere trouwlocaties in Geertruidenberg hebben wij een speciale pagina ingericht. Volg het linkje in voorgaande zin om naar deze pagina te gaan en alle opties te bekijken. 

Middels de filters bovenaan de pagina kunnen jullie eenvoudig een selectie maken op basis van jullie wensen. Bijvoorbeeld hoe groot de trouwlocatie moet zijn qua aantal gasten, welke voorzieningen aanwezig moeten zijn of hoe goed de bereikbaarheid/toegankelijkheid is. Er zijn veel opties om op te filteren, dus geef zo goed mogelijk aan wat jullie zoeken in een trouwlocatie en vind de trouwlocatie van jullie dromen in Geertruidenberg!

De stad biedt daarnaast ook tal van accommodatie-opties, variërend van luxe hotels tot charmante bed & breakfasts. Er zijn ook veel restaurants en cateraars beschikbaar om jullie gasten te verwennen met een heerlijk trouwdiner. 

Geertruidenberg is ook een geweldige locatie voor fotografie. De prachtige historische gebouwen en de prachtige natuur bieden veel fotolocaties voor romantische bruidsfoto's.

Met een rijke historie, prachtige locaties en goede faciliteiten, is Geertruidenberg dus de perfecte plek voor een onvergetelijke bruiloft. Of jullie nu op zoek zijn naar een traditionele of een moderne ceremonie, de gemeente biedt alles wat jullie nodig hebben voor een geweldige dag. Dus als jullie op zoek zijn naar een unieke en romantische locatie voor jullie bruiloft, kijk dan eens bij de trouwlocaties in Geertruidenberg en maak een afspraak! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Kosten 2023 (onder voorbehoud)

Voor de verschillende locaties en dagen betaalt u aparte leges voor een huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie:

De tarieven op maandag t/m vrijdag (tussen 9 en 16 uur)    

Raamsdonksveer​ € 456,00
Geertruidenberg € 456,00
Lambertuskerk € 276,00
Locatie naar eigen keuze € 276,00

De tarieven op zaterdag (tussen 9 en 16 uur)

Raamsdonksveer​ € 850,25
Geertruidenberg € 850,25
Lambertuskerk € 494,55
Locatie naar eigen keuze € 494,55

​Op zondag en algemene feestdagen kunt u niet trouwen of laten registreren.

Bijzonder huis

Als u in een bijzonder huis wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, dan kost dit in € 546,90 (2023). U moet hiervoor wel aan kunnen tonen dat een van de partners ernstig ziek is. 

Gratis trouwen of registreren

Op maandagmorgen kunt u gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in kamer 10 in het gemeentehuis in Raamsdonksveer. Dit kan om 9.00 en om 9.15 uur. Deze huwelijksvoltrekking of registratie bestaat alleen uit de wettelijk voorgeschreven formaliteiten zoals:

het geven van het ja-woord;

het ondertekenen van de huwelijksakte door het (bruids)paar en de (maximaal 2) getuigen;

eventueel ringen wisselen;

het uitreiken van het trouwboekje.

U betaalt alleen € 33,40 voor het trouwboekje.

Wijzigingen

Wanneer wij uw stukken hebben ontvangen en de reservering voor uw huwelijk/geregistreerd partnerschap definitief is, is uw huwelijks/partnerschapsdossier compleet. Als u later nog wijzigingen heeft worden daar kosten voor in rekening gebracht. Deze kosten zijn € 33,40.

Gemeente-ambtenaar als getuige € 49,50 

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation