Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden
Aleida Kramersingel 4
7741 GE Coevorden

Trouwen in Coevorden

Trouwen aan het water, in een bosrijke omgeving of op historisch bezienswaardige plekken. Het kan allemaal in de gemeente Coevorden. Er zijn drie vaste trouwlocaties, maar u kunt op iedere gewenste locatie trouwen. Op deze pagina leest u alle mogelijkheden. De gemeente Coevorden wenst u veel plezier met de voorbereidingen van uw huwelijk.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Coevorden.

Melding huwelijk of partnerschapsregistratie

Als u wilt trouwen of uw partnerschap wilt laten registreren, dan moet u de datum waarop u dat wilt reserveren bij de burgerlijke stand van de gemeente waar het huwelijk of partnerschap gesloten/geregistreerd wordt. Na uw reservering krijgt u de formulieren om officieel melding te doen van uw voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap toegestuurd. Deze formulieren moet u invullen en tenminste 14 dagen voor het huwelijk of partnerschapsregistratie terugsturen naar de gemeente.

De gemeente controleert of u met elkaar kunt trouwen of partnerschap met elkaar kunt aangaan. Soms is dit niet genoeg en moet u nog andere documenten inleveren. Als u dat heeft gedaan, hoort u zo snel mogelijk óf u het huwelijk/partnerschap met elkaar kunt aangaan.

Trouwen in Sleen

Het dorp Sleen is een van de meest authentieke brinkdorpen in de provincie Drenthe. Het dorp kenmerkt zich door de gemoedelijke sfeer, de rust en de schitterende omgeving. U vindt er oude Saksische boerderijen en de 15e-eeuwse kerk met de hoogste toren van Drenthe.

Het voormalige gemeentehuis aan de Brink 1 is één van de vaste trouwlocaties in de gemeente Coevorden. Het monument is gebouwd in neoklassieke stijl en is in 1938 door de toenmalige gemeente Sleen in gebruik genomen. De buitenmuren van het gebouw zijn gemetseld van zogenaamde kloostermoppen van geel en rood bakkende Friese klei. Een spits torentje met windwijzer bekroont het gebouw. Kortom, een prachtige locatie om uw trouwdag onvergetelijk te maken.

Trouwen in Coevorden

Coevorden is een oude vestingstad met nog veel karakteristieke historische panden en een stervormig grachtenpatroon in de binnenstad. Ook staat hier het enige kasteel van Drenthe dat al voor 1200 is gebouwd. In Coevorden zijn twee vaste trouwlocaties.

De Tuinzaal van het gemeentehuis ‘‘Hof van Coevorden’’ biedt ruimte aan maximaal 30 personen.
Adres: Kasteel 1, 7741 GC Coevorden.

Ontmoetingscentrum De Hoeksteen ligt aan de Rabenhauptstraat 1 bij de Gereformeerde Kerk in
Coevorden. De zaal biedt ruimte aan zo’n 75 personen.

Andere locatie naar keuze

Het is mogelijk te trouwen op een locatie naar keuze. De door u gewenste locatie wordt door de gemeente op geschiktheid gekeurd. Omdat de voorbereidingen in dit geval extra tijd vergen, moet hiervoor tijdig een afspraak worden gemaakt. Ook worden er extra kosten in rekening gebracht.

Ondertrouw

Voordat uw huwelijk kan worden voltrokken, moet u uw voornemen om in het huwelijk te treden officieel kenbaar maken. U gaat in ondertrouw. Deze huwelijksaangifte moet tenminste 14 dagen voor de huwelijksdatum plaatsvinden in de woongemeente van één van de partijen en is maximaal 1 jaar geldig.

Aanvangstijden huwelijk

U kunt op werkdagen tijdens kantooruren trouwen. Trouwen op zaterdag is ook mogelijk. De aanvangstijden zijn 11.00 uur, 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur. In overleg zijn ‘s ochtends ook andere aanvangstijden mogelijk. Op maandagmorgen kan er om 9.00 uur en om 9.30 uur kosteloos worden getrouwd in een spreekkamer van het ‘‘Hof van Coevorden’’

Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand

Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde ambtenaar van de burgerlijke stand dan kunt u dat drie maanden voor de huwelijksdatum aan de gemeente doorgeven. De gemeente probeert zoveel mogelijk rekening te houden met uw wens.

Trouwambtenaren

Uw huwelijk/registratie wordt uitgevoerd door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. U kunt aangeven welke trouwambtenaar u graag wilt. Als u dit minimaal drie maanden van te voren aangeeft, kunnen wij zoveel mogelijk rekening houden met uw wens.

Het is ook mogelijk uw huwelijk  te laten sluiten door een ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente. Dit kost wel extra geld.

De buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente Coevorden zijn:

Hermien Boesjes-Bokhove
Claudia Doek-Trip
Geeske Houkes-Feiken
Dorithe Idema-Herder
Renate Orsel-Kanne
Teun de Vries

Prijzen 2023 (onder voorbehoud)

De kosten voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn:
Maandag t/m vrijdag: € 485,90
Zaterdag en buiten kantooruren: € 767,25
Maandag om 09.00 uur en om 09.30 uur, zonder ceremonie: gratis

Aanvullende kosten (optioneel):

Getuige van de gemeente (per getuige): € 29,55
Trouw-/partnerschapsboekje: € 21,50
Trouwambtenaar uit andere gemeente (extra kosten): € 145,05

Kosteloos trouwen

Op maandagochtend om 09.00 uur en 09.30 uur kunt u kosteloos trouwen in een spreekkamer in het gemeentehuis. De eenvoudige ceremonie is met beide echtgenoten/partners en maximaal vier getuigen, zonder gasten, gastdame en toespraak. Voorwaarde voor een gratis huwelijk is dat één van beide partners staat ingeschreven in de gemeente Coevorden.

Contact

Voor meer informatie over trouwen in de gemeente Coevorden kunt u contact opnemen met het loket Burgerzaken in het gemeentehuis in Coevorden, tel. 14 05 24

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation