Trouwen in de Gemeente Brielle

Gemeente Brielle
Slagveld 36
3231 AP Brielle

Trouwen in Brielle

Trouwen, de dag waarop je leven verandert en twee mensen een diepe verbintenis aangaan. Dat verdient een bijzondere omgeving, een omgeving die de betekenis van deze stap het juiste accent en allure geeft. Dat geeft Brielle, een historische stad met alle moderne mogelijkheden. Zoals het historisch stadhuis, waar in de raadzaal, omgeven door fraaie schutterstukken het huwelijk kan worden gesloten. En na het huwelijk de foto’s bij de St. Catharijnekerk, een van de meest indrukwekkende kerken van Nederland met een imposant uiterlijk en een verstild innerlijk. En voor de foto’s zijn er in Brielle mogelijkheden te over: de bijna 400 goed onderhouden rijksmonumenten bieden vele locaties voor foto’s, die net even anders zullen zijn dan de standaard trouwfoto’s. U zult door deze unieke entourage inderdaad de dag van uw leven beleven en die vooral ook blijven herinneren als uniek. In Nederland kan er veel geregeld worden en er is ook veel geregeld, maar een ding niet: het weer! Mocht het onverhoopt echt slecht weer zijn, dan kan er, op afspraak, uitgeweken worden naar het Historisch Museum “Den Briel”, waar temidden van de fraaie collectie ook de meest bijzondere trouwreportage geschoten kan worden. Tevens is het ook mogelijk om in de Dorpskerk van Vierpolders en in de Martinuskerk te Zwartewaal te trouwen. Voor trouwlustige inwoners van Brielle is het voorgaande niets nieuws. Die weten uiteraard uit eigen ervaring wat deze stad te bieden heeft. Deze informatie is met name bedoeld voor niet- Briellenaren die op zoek zijn naar een bijzondere locatie om hun trouwdag tot een onvergetelijke feestelijke gebeurtenis te maken. Op deze pagina, die uiteraard specifieke informatie over het trouwen in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal bevat, vindt u ook veel praktische informatie over allerhande zaken die met trouwen te maken hebben. Onze medewerkers van de afdeling Burgerzaken zijn graag bereid om u over de mogelijkheden van de gemeente Brielle uitgebreid te informeren.

U kunt hen bereiken onder telefoonnummer 0181-471111.
Als burgemeester ben ik natuurlijk niet objectief over Brielle, Zwartewaal en Vierpolders. Daarom beveel ik u deze plaatsen van harte aan om in één daarvan uw huwelijksvoltrekking te laten plaatsvinden. Mocht u toch anders kiezen: ik wens u een onvergetelijke dag en vele gelukkige jaren toe!

De burgemeester van Brielle, Gregor Rensen.

Stadhuis Brielle

Een sfeervolle, mooie locatie in het hart van historisch Brielle. Zo kan het stadhuis rustig worden omschreven. Gelegen aan de Markt domineert de gevel van het gebouw de naaste omgeving. Deze gevel is in 1792 ontworpen in Lodewijk XVI-stijl door de architect Johannes van Westenhout. De zandstenen façade straalt allure uit.

Sint-Catharijnekerk Brielle

De Sint-Catharijnekerk is een duidelijke blikvanger wanneer men Brielle tegemoet rijdt. Een prachtige kerk waar u elkaar in een heel intieme opstelling het jawoord kunt geven, maar waar ook alle ruimte is om een heel groot gezelschap getuige te laten zijn van uw jawoord. Wandel eens door de historische straatjes rond de kerk dan heeft u een prachtig gezicht op dit imposante bouwwerk. www.catharijnekerk.nl

Reserveren

De huwelijksdatum kunt u zowel telefonisch (tel. 0181-471111), als schriftelijk vastleggen. Voor ondertrouw of huwelijksaangifte dient u van tevoren een afspraak te maken. In ondertrouw gaan in de gemeente Brielle kan alleen als minimaal een van u beiden in de gemeente Brielle woont.  Trouwen kunt u ook in de gemeente Brielle als u beiden niet in de gemeente woont.

Trouwambtenaren

Uw wensen op uw trouwdag worden niet alleen vervuld door het gebouw en de entourage. De trouwambtenaar speelt uiteraard eveneens een grote rol. In de gemeente Brielle houden meerdere ambtenaren zich bezig met het sluiten van huwelijken. Dat doen zij op hun eigen bijzondere en eigentijdse manier. Zij kunnen indien gewenst een toga dragen om de huwelijksvoltrekking extra cachet te geven. De ambtenaar neemt voor het huwelijk contact met u op om nadere afspraken te maken en om op deze manier een persoonlijke toespraak te kunnen voorbereiden. Tevens kunt u eventuele wensen bespreken.
Website: www.brielle.nl (Trouwen in Brielle)

Overige Locaties

Zwartewaal

Trouwen is ook mogelijk in de Martinuskerk te Zwartewaal. Dit is een laat gotisch kerkgebouw en bevindt zich op een met bomen beplant, enigszins boven het omringende land verheven kerkhof ten westen van de dijk aan de noordzijde van de dorpskern van Zwartewaal. De kerk heeft wit gepleisterde wanden waardoor er een lichte sfeer ontstaat en biedt plaats aan ongeveer 150 personen. Met de aanwijzing als trouwlocatie van de Martinuskerk is het thans mogelijk om in elke kern van de gemeente Brielle te trouwen.

Vierpolders

Trouwen is ook mogelijk in een unieke trouwlocatie: “het witte dorpskerkje in Vierpolders”. Het sfeervolle kerkje, een rijksmonument, werd in 1721 gebouwd. De dorpskerk van Vierpolders heeft maximaal 100 zitplaatsen. In de normale opstelling staan er 80 stoelen in de kerkzaal met de twee prachtige gebrandschilderde ramen. Er is volop parkeergelegenheid in de directe omgeving van de kerk. 

Strandcafe de Meiden

Strandcafé De Meiden is gelegen op een unieke locatie direct aan het Brielse Meer en biedt met zijn sfeervolle inrichting, fraai terras met eigen aanlegsteiger en buitenbar een zee aan mogelijkheden voor uw huwelijksvoltrekking, ja zelfs een aankomst per boot is mogelijk.

Restaurant Bogey's

Restaurant Bogey’s is gelegen aan de 18 holes golfbaan Kleiburg, aan de noordoever van het Brielse Meer en biedt u een representatieve en exclusieve trouwlocatie waar u de aandacht en de service krijgt die u verdient, met bedienend personeel die alle etiketten in acht nemen.

De Vergulde Colff

Gelegen aan het Brielse Wellerondom 9 is De Vergulde Colff een klein intiem partycentrum, uitermate geschikt voor uw huwelijk in kleine kring aan de voet van de prachtige Sint-Catharijnekerk. Gastvrijheid staat hier zo hoog in het vaandel dat uw huwelijksvoltrekking zondermeer geslaagd zal zijn.

Eetcafé ’t Kont van ‘t Paard

‘t Kont van ‘t Paard staat stevig geworteld in de Brielse geschiedenis. Al in de 15e eeuw waren grond en opstallen in gebruik bij het Hof van Voorne. Nu is het eetcafe een van de bijzondere trouwlocaties binnen Brielle. Gelegen aan de Kaatbaan 1/3 in de Brielse binnenstad.

De Sjoel

Een bijzondere trouwlocatie vindt u in De Sjoel Brielle. Deze voormalige joodse synagoge is na restauratie opnieuw geopend in 2005. Het is nu een centrum voor culturele activiteiten zoals concerten en theater. Sinds kort is De Sjoel ook een officiële locatie waar getrouwd kan worden. De ruimte is licht en neutraal met een warme sfeer. 

Paviljoen Breezze

Gelegen op een schitterende locatie in een natuurgebied, direct aan de Brielse Maas. U kunt elkaar het ja-woord geven met uitzicht op het water of voor de sfeervolle openhaard. Ook een onvergetelijke en romantische ceremonie op het strand is mogelijk.* Er is voldoende parkeergelegenheid en een speeltuin voor de kinderen. Wilt u een kijkje komen nemen? 

Tarieven 2021 ( Onder Voorbehoud)

maandag en dinsdag om  09.00 uur (uitsluitend voor inwoners van Brielle) kosteloos*
maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur €   500,00
zaterdag van 10.00-16.00 uur € 1.000,00
toeslag kerk Zwartewaal € 100,00
Trouwboekje (kunststof crème) € 32,15
Trouwboekje (leder rood, blauw en bruin en canvas met opdruk Stadhuis)
€ 45,10
In plaats van een trouwboekje, uitsluitend een uittreksel Burgerlijke Stand
€ 14,00
Wijziging/annulering huwelijksreservering € 30,00
Behandelen aanvraag incidentele huwelijkslocatie € 300,00
Benoeming bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand voor 1 dag
€ 300,00
Mocht u niet zelf voor getuigen kunnen of willen zorgen, dan bestaat de mogelijkheid, te beschikken over door de gemeente aangewezen getuigen. De kosten per getuige zijn € 27,50.

Trouwlocaties

De trouwlocatie in Zwartewaal is de Martinuskerk.
Daarnaast is het mogelijk uw huwelijksvoltrekking te sluiten in:

de Sjoel (de voormalige Synagoge),
de Sint-Catharijnekerk,
Strandcafé De Meiden,
Restaurant Bogey’s,
de Vergulde Colff,
’t Kont van het Paard
Paviljoen Breezze in Vierpolders.
Outdoor Brielle in Zwartewaal

De kosten hiervan zijn:

maandag en dinsdag van 10.00-16.00 uur €   500,00 (exclusief de zaalhuur)
woensdag t/m vrijdag van 09.00-16.00 uur €   500,00 (exclusief de zaalhuur)
zaterdag van 09.00-16.00 uur € 1.000,00 (exclusief de zaalhuur)

De zaalhuur voor deze locaties is:

Sjoel (Turfkade) maandag  t/m donderdag € 195,00 
vrijdag en zaterdag € 275,00

Sint-Catharijnekerk (Sint Catharijnehof) € 275,00
en op zaterdag € 375,00

Strandcafé De Meiden (Rochus Meeuwiszoonweg) 
Restaurant Bogey’s (Krabbeweg) 
Paviljoen Breezze (Veckhoekse Sluisweg)
De Vergulde Colff (Wellerondom) 
’t Kont van het Paard (Kaatsbaan)
Outdoor Brielle (Kanaaldijk West) € 200,00
De Brielsche Aap

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation