De Wijngaard - Chateau de Presseux Kasteel, Koetshuis en Kapel in een prachtig park met eeuwenoude kastanjebomen. Ultiem decor voor een romantische bruiloft.

De Wijngaard - Chateau de Presseux De Wijngaard - Chateau de Presseux
5 5 3 beoordelingen Beoordeling plaatsen
De Wijngaard - Chateau de Presseux Vraag informatie aan
Sprimont (België)

Een unieke trouwlocatie waar u zich werkelijk kasteelheer (en dame!) mag noemen. Het Chateau en naastgelegen Koetshuis zijn in zijn geheel en exclusief te huur. Catering, aankleding, muziek e.d. worden door uzelf verzorgd, we kunnen hier wel een adviserende rol in spelen.

De romantische slingerweg voert je naar Chateau de Presseux in de groene gordel van Luik. Vanuit het kasteel kijk je uit op het omliggende park en de bosrand waar af en toe een hert of ree zich laat zien. Het landgoed bestaat uit het eigenlijke kasteel, een koetshuis, het rentmeesterhuis en een echte authentieke kapel.

Unieke trouwlocatie in Zuid-Limburg

Zodra je het kasteel binnenstapt, word je verwelkomd door de uitbundige kroonluchter. Vanuit de entree stap je de receptieruimte in die sfeer ademt van een sprookjesachtig jachtslot: grote leunstoelen, romantische schilderijen, glas in lood, een open haard en het mooie eikenhout houden de romantische sfeer van het kasteel vast. Grote deuren geven toegang tot de overdekte veranda en het groene park, waar het zomers heerlijk toeven is.

Trouwlocatie met koetshuis

Tegenover het chateau ligt het volledig gerenoveerde koetshuis dat extra vertrekken heeft. In het koetshuis zijn zoveel mogelijk oude elementen bewaard gebleven, om de oorspronkelijke sfeer vast te houden. Zo vind je in een van de zalen nog de hardstenen drinkbakken van de paarden, en de ruif waar ze het nodige hooi vonden. Op de plek waar vroeger de koets stond zijn achter de originele houten toegangspoort grote glazen deuren geplaatst. Met de houten poort open, heb je zo een verbluffende doorkijk op het landgoed en ’s nachts op de sterrenhemel. Op de bovenverdieping vind je de slaapvertrekken met hun eigen sanitair en een loungekamer met televisie.

Op een heuveltje net voorbij het koetshuis en het kasteel vind je de kapel die bij het chateau hoort. Het typisch Waalse kerkje vind je nog de originele kerkbanken. En op de muur zie je de originele schilderingen nog terug.

Vraag informatie aan

Beoordelingen


3 beoordelingen
Schrijf een beoordeling

Marion

Op 22 may 2019

Uitstekend geschikt voor een sprookjeshuwelijk!

Mathijs

Op 22 may 2019

Chateau de Presseux: een sfeervolle, unieke locatie in de prachtige omgeving van de Belgische Ardenne. Als preferred supplier verzorgen wij hier regelmatig DJ shows en decoratie tijdens bruiloften en andere gelegenheden. Een tot in de puntjes verzorgde locatie, perfect onderhouden, kortom een aanrader voor elk droomfeest! Grenzeloze Limburgse gastvrijheid!

Mary

Op 22 may 2019

Wij zijn er begin april geweest. Onze zoon en schoondochter zijn er getrouwd en het was er echt geweldig! Het landhuis met koetshuis en vooral de kleine kapel hebben veel indruk gemaakt.

Schrijf hier jouw beoordeling

Vraag informatie aan

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation