Een bloem op de taart

Als jong meisje wist Colette al dat ze taarten wilde bakken. Dat deze kinderdroom volwassen ondernemerschap zou worden had ze niet verwacht toen ze Beeldende vorming ging studeren en als docent in het onderwijs ging werken.

frambozenverleiding_taart

Passie voor taart


Jaren later na de geboorte van haar kinderen kwam haar droom weer tot leven en zette ze haar oog voor detail, kleur en compositie weer in om taarten te bakken en decoreren. Haar liefde en passie voor wat ze doet maakt dat haar creaties iets bijzonders en sprankelends hebben.

bloem_op_de_taart_2
Colette’s doel is dan ook je te overweldigen met heerlijkheden die niet alleen je smaakpapillen maar ook je ogen strelen. De geheime recepten vol met pure ingrediënten benadrukken dit. Wanneer je haar LavendelDroom taart eet dan proef je ook de verrassende smaak van chocolade en lavendel.

bloem_taart_1

Ambachtelijk & biologisch


Haar taarten en patisserie zijn ambachtelijk vervaardigd met als basis biologische ingrediënten. Ze worden op locatie, zoals voor Bloem op de Taart herkenbaar is, gestyled met eetbare bloemen van het seizoen. Voor Colette hoeft het niet ‘gelikt’ te zijn allemaal. Je mag best zien dat er met een spatel door de topping gegaan is, dat maakt het aanraakbaar, eetbaar en echt! Dit alles doet ze zonder verlies van de eerlijke en chique stijl die altijd in haar werk terug te vinden is.

bloem_op_de_taart_3

Smaakbeleving & vormgeving


Voor Colette is naast de smaakbeleving het visuele aspect zo belangrijk dat ze het liefst ook vormgeeft aan de feesttafel. Ze geeft haar taarten graag een mooi podium. Ze houdt van het barokke gevoel van overvloed en schoonheid, van afdwalen en genieten. In haar bruidsconcept wordt dit extra benadrukt. Voor bruidsparen geen klassieke taart, maar een kleurrijke taarten-tafel geheel in stijl en uiteraard met een bloem op de taart!

Bron en fotocredits: Colette van Deijzen & Daniela Depau

Wil je meer blogs lezen? kijk hier