Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Gekleurde diamanten & trouwringen

Vandaag introduceert de Amsterdamse onderneming De Vindt vier collecties ringen met gekleurde diamanten voor de Nederlandse markt. Het bedrijf is de eerste diamantair voorlaboratorium-ontwikkelde diamanten in ons land, en biedt daarin de grootste collectie van Europa.

Schermafbeelding-2015-05-23-om-21.49.44

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat er van nature ook gekleurde diamanten voorkomen. Fascinerende stenen, ooit slechts in koninklijke kringen en door beroemdheden gedragen, komen nu beschikbaar voor een breed publiek in Nederland.

Oprichter en directeur Barry Rhodes:"We hebben de fascinerende wereld van gekleurde diamanten naar Nederlandse consumenten gebracht, gebruikmakend van alleen duurzame productiemethoden. Een dubbele opsteker voor kopers van sieraden."

Huidige mijnbouwmethoden zijn on duurzaam. Gemiddeld moet 250.000 kilo aarde ontgonnen worden om een 1-karaats (0,2 gram) diamant te produceren. De gevolgen voor het milieu en de maatschappelijke consequenties hiervan zijn reusachtig en daardoor niet vol te houden. Voor de hedendaagse consument is dat gegeven onacceptabel."De diamanten van De Vindt worden niet uit mijnen gewonnen, maar ontwikkeld in een laboratorium. Omdat we daarnaast gerecycled goud gebruiken, genereren we bijna geen milieu-impact, terwijl het wel échte diamanten zijn. Laboratorium-ontwikkelde diamanten zijn geen bloeddiamanten, en daardoor kunnen consumenten zeker zijn van hun ethische oorsprong. Iets dat helaas allerminst geldt voor gemijnde diamanten. Feitelijk hebben we een positieve milieubelasting, aangezien we ook investeren in lokale mijngemeenschappen. Zo willen we een nieuwe manier van zakendoen gemeengoed maken en de juwelenindustrie transformeren. We hopen dat branchegenoten ons voorbeeld zullen volgen."Wat zijn gekleurde diamanten, ofwel 'fancy diamanten', zoals ze in de juwelenhandel angeduid worden?

In de natuur zijn dit diamanten die toegevoegde elementen bevatten, welke maken dat de diamant een extra eigenschap aanneemt, namelijk die van kleur. Van nature voorkomende kleuren zijn onder andere: geel, oranje, roze en blauw. Vanwege hun uitzonderlijke schaarsheid gaat de prijs van dergelijke diamanten, vergeleken met die van de bekende gedolven witte diamanten, echter vele malen over de kop. Groene diamanten zijn van nature het zeldzaamst. De meeste diamantairs hebben dergelijke stenen nog nooit gezien, maar De Vindt heeft ze.

Rhodes: "We bouwen voort op de rijke traditie van de Amsterdamse diamanthandel. Ik geloof erin dat we aan dat erfgoed een bijdrage te leveren hebben. Onze innovatie door gebruik van gekleurde diamanten is onderdeel van die traditie. Uiteindelijk zal de echte beslissing over welke richting de industrie zal inslaan, gemaakt worden door de consument. Vanaf vandaag zal de veeleisende Nederlandse koper daar voor het eerst een nieuwe keus in hebben, een ethische. Wij denken dat zij daarop 'ja' zal zeggen."

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation